Télen nem eszünk lecsót. A hazai paprika és paradicsom a saját érési idejében összehasonlíthatatlanul finomabb bármely más országból származó társánál. Ezért nyáron tartalékolunk télire. Ezért ehetünk télen is lecsót.
- Azzal kezdem, hogy a húst -- ami csak tarja lehet -- sózom, borsozom és pl. mangalicazsíron elősütöm.
- Közben egy másik lábasban - szintén zsíron - megfonnyasztom a szálasra összevágott hagymát és teszek hozzá bőven fokhagymát is. Darált sós paprikát is adok hozzá ízesítőként.
- Ráteszem az elősütött húsokat, ráöntöm a húsok alatt keletkezett folyadékot is és öntök rá vizet, hogy megpárolódhasson.
- Amikor már majdnem puha, hozzáadom a házi lecsót és öntök rá paradicsomlét is, mert az én lecsómon nincs sok folyadék.
- Összeforralom és készen is van.
A fokhagyma mennyisége szokatlan lehet, de egyáltalán nem érződik az elkészült ételben.
Tarhonyával szoktam tálalni, de lehet tésztával is. Ízléstől függően más köret is készíthető.
Imádom,nagyon guszta!:-)
VálaszTörlésMulatságos esetem volt. Bár nem írtam fel a listámra, mégis hoztam a piacról tarhonyát pénteken. És mi vigyorog a polcomon a spájzban? A nyáron elrakott lecsó! Nem kérdés, mi lesz a keddi ebéd. Csak én darálthússal és cserkészkolbásszal készítem a "férfias" verziót.
VálaszTörlésNincs ellenemre a férfias verzió, készüljön bármiből is. Szeretek jókat enni , csak kicsit megfontolva.
VálaszTörlés