2011. április 25., hétfő

Lilahagyma puding és Macskaszem


Hagyományos ízesítéssel sült csirkecombok, brokkolis krumplipürével és lilahagyma pudinggal.
Csak a pudingnak titulált köret érdemel némi magyarázatot.
Tulajdonképpen egyszerű besamelmártás, amiben a tej egy részét sonkalével helyettesítettem.
Egy tojással fogtam össze, ezért lett remegős az állaga. Ha két tojás lett volna benne, gondolom, jobban összeállt volna. Muffin formában sütöttem meg.



Ezt a süteményt sokan ismerik pávaszem névem. Bevallom, én is így kerestem rá, de meggyőztek a keresési találatok, hogy az ezen a néven ismert sütemény egy piskóta tésztából készült változat.
Ezt pedig macskaszemként találtam. Élesztős tészta, amiben fel kell futtatni az élesztőt, de én csak egyszerűen belemorzsoltam. A zserbót is így szoktam készíteni, nekem így jobban tetszik a tésztája. Így is puha, de nem olyan felfújt, mint a kelt tészták. Ez egy dióhabos változat, de lehet kókusszal is készíteni.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon ötletes a puding! Komolyan. Kipróbálom majd én is.
    Válaszoltam a bejegyzésedre: http://usubufood.blogspot.com/2011/04/ceklas-ravioli-medvehagymas-halraguval.html

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.