" Ember küzdj, és bízva bízzál!"
Tudtam, hogy nem fogok beletörődni a sikertelenségbe és addig csinálom majd, amíg sikerül.
Kis mennyiségekkel próbálkoztam, mert, ha mégis a kukába kerül, legalább ne legyen nagyon szembetűnő a pazarlás.
Ezek előtt volt még egy kudarcra ítélt pavlova kezdemény, de az még a sütésig sem jutott el, mert a tojásfehérjét sem sikerült felverni.
- 2 db tojásfehérje
- 3 ek porcukor
- 1 lapos ek. étkezési keményítő
- 1 ek. fehérborecet
- 1 ek. levendula szirup / opcionális /
Ezután hozzáadjuk a keményítőt, az ecetet és összekeverjük.
Sütőpapíros tepsire tesszük a halmocskákat, de ha kissé megolajozzuk a papírt, sokkal könnyebb lesz a sütés után leszedni a habcsókokat.
Nekem forróbb a sütőm, mint az átlag, ezért égettem el először a Pavlovát. Most 160°C-ra előmelegített sütőbe tettem a tepsit és rögtön lejjebb vettem a hőfokot 120°C-ra. Így sütöttem készre, ami nekem kb. 20-25 perc volt. / ez más sütőnél kb. plusz 20°C-ot jelenthet, de mindenképpen figyelni kell /
Ebből a mennyiségből én először négy mini Pavlovát sütöttem. Második alkalommal hat kisebb és laposabb habcsók lett belőle.
Nagyobb adagban sütve -- egy nagy tortának -- a sütése időben is többet jelent.
Ezen a képen az látszik, hogy milyen könnyű, habos lett a közepe. Nincs kiszáradva. Kívül ropogósan törékeny, belül lágyan krémes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.