A fokhagymamártás egy kis túlzás a receptben, mert szerintem bárhogy nevezhetnénk a mártást azt összetevői alapján.
Ebből az adagból hat felnőtt lakott jól./ 3 ffi és 3 nő /
- 2 csomag mirelit garnélarák / 2x300 gr./
- kb. 60 dkg Bavette tészta / spagetti /
- 1/2 dl olívaolaj
- 10 dkg vaj
- 6 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kis dob. sűrített paradicsom
- 1 nagyobb piros kaliforniai paprika apró kockákra vágva
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 2 dl tejszín
- 1 cs mirelit koktélrák / ezt csak én tettem hozzá, mert el kellett használni /
- frissen vágott petr.zöld
- só
- frissen őrölt bors
Úgy gondoltam, hogy én wokban fogom elkészíteni, mert a gáztűzhely igen ritkán alkalmas arra, hogy rövid ideig tartó erőteljes sütéssel készüljön el az étel.
Vaslábasom sajnos nincs, de a wok igen hasznos tagja a konyhai felszereléseimnek.
- Az olívaolajat és a vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a paprikát.
- Amikor a fokhagyma illatozni kezd, belekeverjük a sűrített paradicsomot, kicsit kevergetjük és beleöntjük a bort is. Kb. 5 pecig főzzük.
- Közben kifőzzük a tésztát, kizárólag al dante-re
- A garnélát beletesszük a paradicsomos mártásba és erős tűzön 2 percig összeforgatjuk. Na, ez arra vonatkozik, ha friss garnéla lenne. Ez a fagyasztott azonban levet eresztett, amit nem lehetett volna elfőzni anélkül, hogy a rákot fölöslegesen agyonfőztem volna.
- Ekkor tettem bele az én plussz csomag koktélrákomat is és amikor felolvadt és felforrt beleöntöttem a tejszínt is.
- A keletkezett fölösleges levet egy rafinált csavarral besűrítettem étkezési keményítővel. Be kell, hogy valljam, ez igazán jót tett neki, mert adott az egész ételnek egy nagyon kellemes állagot, de a tésztát nem szószként vonta be.
- Az ízesítése csak só és bors volt, de ez elégnek is bizonyult.
- Belekevertem a kifőtt tésztát és megszórtam bőségesen petrezselyemzölddel.
Annyira, de annyira finom volt és olyan egyszerűen elkészíthető, hogy nem is érdemes túl ragozni.
Szeretnék még sok-sok ilyen ételt főzni!
Ez nagyon finom és guszta, szép színes!
VálaszTörlés