2012. szeptember 16., vasárnap

Paprikáskrumpli másképp


Ez az étel sem érdemel receptet, hiszen aki szereti a paprikáskrumplit, annak nem kell leírni, hogyan készítse. Aki pedig nem szereti, annak meg nem kell a recept.
Kis hazánkban nagyon népszerű eledel, ősi magyar étel, ami ha átmegy egy kis újításon, talán nem lesz megbocsáthatatlan.
Van olyan vidék, ahol a paprikáskrumplit bő lével készítik, mert nokedlit szaggatnak bele. Ettem már olyat is, nagyon finom!
Van olyan vidék, ahol az előbbihez hasonlóan készítik, csak nokedli helyett tarhonyát főznek bele. Ez kicsit olyan, mint a pásztortarhonya, de mégsem az.
Főztem már olyan változatot, hogy a fagyasztóban talált főtt babot tettem bele, mert olyan mennyiség volt, ami nem igen lett volna elég másra, de eltettem, hátha jó lesz valamire.

A csicseriborsóval dúsított változat szintén a véletlen műve. Nem volt kedvem és időm sem, hogy a benne főtt tarhonyát pesztráljam, ezért, hogy laktatóbb legyen, beleöntöttem egy üveg csicseriborsót.
Egy életem, egy halálom, én bizony felvállaltam!
Nem szóltam egy szót sem a családnak, hogy mit műveltem, csak vártam a reakciót.
Szerencsére a visszajelzés pozitív lett, ezért azóta  még készült ilyen. A fagyasztóban összegyűjtögetett  szalonna bőr elmaradhatatlan ízesítő nálam.


2 megjegyzés:

  1. Megmondom őszintén a kis fotón a pöttyös edénykéd fogott meg:) De ez a krumpli is finom lehet, csicseriborsót még sosem ettem:)

    VálaszTörlés
  2. A kis pöttyös új szerzemény és valósággal beleszerettem!
    Vegyél konzerv csicserit, azt kóstold meg, nem fogsz csalódni.
    Ha megkedvelted, akkor érdemes csak otthon főzni.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.