2012. november 12., hétfő

Fésűkagyló kóstoló


Itt most a tálalás volt a legnagyobb feladat, mert az étel bizony a bolti fagyasztóból való. Ezt nem leminősítő, rossz értelemeben mondom!
Kissé csalódtam a kínálatban, mert, ha nem tudnám, hogy néz ki a fésűkagyló, akkor még el is ájultam volna a lehetőségtől, de így utólag, csalódott vagyok.
Volt szerencsém egy gasztro rendezvényen fésűkagylót kóstolni, igaz, valószínűleg a kisebbeket hozták oda is, de legalább egészben voltak.
Naív voltam, amikor megvettük ezt a kagylót, mert azt hittem, hogy a borsos ára valóban ínyencséget takar.
Az ára eredetileg volt magas, most akciósan jóval alatta volt, ezért vettük meg. Még így is csalódás volt. Persze nem gondoltam azt, hogy négy darab tenyérnyi kagylót találok benne, de azt sem gondolhattam előre, hogy  az eredetileg igen drága termékben összesen egy egész / kisebb / kagylónyi mennyiségű hús van gondosan apróra darabolva, hogy a négy kagylóhéjba szét lehessen osztani.
A darabok egy egyébként jóízű szószba voltak belekeverve, amivel megtöltötték a héjakat.
Mivel legalább huszonöt percig kellett sütni, ezért gondoltam, hogy nincsenek agyon főzve.Finom volt, csak nehezen találtuk meg a hús darabokat benne.
Nem bántam meg, de annyi pénzt biztosan sosem fogok érte adni, mint az eredeti ára.


Rukkola saláta, citrom és pirított sajtos bagett egészítette ki.
Amit ittunk hozzá, az Prosecco volt, semmi más nem lehetett!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.