2013. január 6., vasárnap

Amíg megfől a tészta, elkészül a mártás


Már többször megállapítottam, hogy el tudnék éldegélni tészta ételeken. Na jó, egy ideig biztosan! Olyan sokféle van már, ami helyet követelt magának a mi hagyományos tésztáink mellett, hogy nem lenne nehéz a választás. Ma már nem csak a tészták sokfélesége, de a rávaló szószok és mártások bősége is segítene ebben. Nem egy olyan van, amit tényleg el lehet készíteni annyi idő alatt, amíg megfől a tészta. Ha időnk engedi, akkor pedig végtelen az olyan receptek sora, amelyek különféle nemzetek tészta ételeivel ismertet meg.
Ilyen hasonló gyors tésztát szoktam csinálni úgy, hogy receptet nem is érdemes írni róla, hiszen összepakolok mindent, amit találok, aztán megesszük. Mindég megesszük, hiszen ehetetlent nem teszek az asztalra, legfeljebb nem lesz belőle ismétlés, Jobb esetben változtatok rajta, de lehet, hogy el is felejtjük.
Ezt most csak azért írom le, hogy legyen legalább egy féle a blogon is. Ennek apróbb változatai mindég finomak.
A mennyiségek szabadon választhatók, kinek-kinek ízlése szerint.
Az a sokszor elhangzó mondat, miszerint az egyszerű ételek sikere a jó alapanyag, itt is igazzá válik.

  • Olívaolaj és vaj keverékén apróra vágott hagymát és fokhagymát fonnyasztok
  • Fél dl fehérbort öntök rá és kiforralom
  • Nyers, szárított sonkát csíkokra vágok és kissé megsütöm a hagymán
  • Mirelit borsót szórok bele és félpuhára főzöm
  • Só csak óvatosan kell bele, de frissen őrölt bors jöhet
  • Lágy krémsajtot teszek hozzá / mascarpone lenne a legjobb vagy gorgonzola, de most nekem sem volt /
  • Zsíros tejszínnel felöntöm, ugyanis ennek van íze / ez most 30%-os főzőtejszín volt /
  • Összeforralom és ha kicsit sűrű lenne, akkor a tészta főzővizével lehet majd higítani
Közben olívaolajon  félbevágott koktélparadicsomokat / mert ennek van édes íze / befűszerezve megsütök.
A fűszer a kedvenc provanszi fűszerkeverékem.
 Mint minden tészta étel, ez is leginkább frissen elkészítvea legjobb.
Nagy bánatom, hogy nem tudok ilyesmit másnapi ebédnek megfőzni, pedig nagyon megkönnyítené az életem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.