2013. február 9., szombat

Kókusztejes sütőtök krémleves gorgonzolával


A krémlevesek variációja végtelen. A sütőtök levesé is.
Ez most úgy készült, hogy a paszternák maradékot is beletettem, de ez nem érződik rajta.

  • Olaj és vaj keverékén megfonnyasztottam az összevágott vöröshagymát --1,5 db
  • hozzáadtam a paszternákot, 1 db krumplit és a sütőtököt / ebből volt a legtöbb /
  • tettem hozzá 1 ek.madras curryport, 1 kk. kurkumát és 1 kk.görögszéna levelet, 1 mk. aprított jalapeno paprikát
  • kicsit összesütöttem és felengedtem a leveskockából készített alaplével
  • puhára főztem és öntöttem hozzá 2 dl sűrű kókusztejet
  • só és bors is került bele
  • amikor minden megpuhult, akkor botmixerrel pürésítettem
  • kicsit még higítottam rajta, felforraltam ismét
A gorgonzola a tálalásnál került bele némi ropogósra sütött feketeerdei sonkával együtt.
Fűszeres, kicsit csípős, de nagyon finom ízű leves lett belőle.

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.