Sütőtökből sokszor készítettem már levest, curryt is tettem bele többször, de ezt az ízvilágot nem lehet megunni.
Szinte minden alakalommal más lesz az íze, mert a fűszereket nem szoktam kimérni és a hozzávalók előkészítése sem egyforma. Egyetlen fontos fűszere van, ez a madras currypor.
Ez sokkal ízesebb, karakteresebb, fűszeresebb és nem utolsó sorban kissé csípősebb is. Egyszerűen úgy illik a sütőtökhöz, mintha együtt nőttek volna fel!
- sütőben megsütöttem egy közepes tököt úgy, hogy kissé karamellizálódott is
- olaj és vaj keverékén megfonnyasztottam egy nagy hagymát, egy kisebb krumplit és egy kisebb répát
- hozzátettem a sült tökhúst, rászórtam a curryport és kicsit összesütöttem, hogy a fűszer kiengedje az aromáját
- tettem hozzá egy kevés gyömbérport és borsot, meg a színe kedvéért kicsit több kurkumát/ ez ízt is ad neki /
- felöntöttem alaplével / mert közben húslevest is főztem másnapra / , megsóztam
- összeturmixoltam és egy nagy doboz kókusztej felét is beleöntöttem
- újra felforraltam
A levesbetéthez megpirítottam a kenyérszeletek egyik oldalát, megfordítottam és a sült felére rákentem egy olívaolajból és darált tökmagból készült pépet.
Erre reszelt sajtot szórtam és visszatettem a sütőbe addig, amíg a sajt megolvadt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.