A gyors csirkecurry az egyik visszatérő étel a konyhámban.
Nemcsak azért, mert valóban gyors, hanem, mert egyszerű is és finom annak, aki szereti a kissé csípős és fűszeres ételeket. Az erőset ki lehet hagyni a receptből, de a fűszereket nem lehet, hiszen akkor éppen a jellegzetességét veszíti el az étel.
A fűszeres lencsés rizs szintén ennek a currynek a körete, de most úgy gondoltam, változtatok egy kicsit.
Nem volt mellényúlás a gyümölcsös rizs, ugyanolyan kellemes kísérője a csirkének, mint a lencsés változat, de az össz ízhatás egészen más lett.
- kb. 40 dkg kerek szemű rizs
- 1/2 fej hagyma apróra vágva
- 3 evőkanálnyi mennyiség az apróra vagdalt aszalt sárgabarackból
- 2 ek. menny az összevágott datolyából
- 2 púpozott ek. mazsola
- 3 ek. sótlan mogyoró
- olívaolaj és vaj keveréke
- 1/4 szerecsendió lereszelve
- 1 fahéjrúd
- frissen őrölt bors
- só
- húsalaplé / egy leveskocka /
Hozzáadtam a gyümölcsöket és fűszereket a rizzsel együtt.
Felöntöttem a megfelelő mennyiségű folyadékkal és készre pároltam.
Összevágott korianderlevéllel lehetett volna megszórni, ha lett volna, de sajnos már évek óta nem jutok hozzá.
Nekem általában az az arány vált be a rizs főzésénél, hogy csak másfélszeres mennyiségű vízzel öntöm fel, mert a kétszeres mennyiség általában sok.
Manapság a teflonos edények miatt egyáltalán nem tilos főzés közben megkeverni a rizst, ezért, ha a főzés vége felé elfogy a víz, de a rizs még nem főtt meg, egyszerűen kell egy kevés vizet aláönteni.
Kivenni már nem lehet belőle!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.