A zöldségesünkben az egyik fiatal eladótól hallottam, ezért mertem elkészíteni, pedig első hallásra furcsának tűnt. Mint szinte mindig, én most is változtattam rajta, szerintem előnyére.
Eredetileg úgy szólt, hogy a --ha szükséges, mossuk ki -- a savanyúkáposztát keverjük össze a tejföllel és tegyünk bele virsli karikákat. Pirítóssal nagyon finom!
Ehhez képest én így készítettem:
- a savanyúkáposztát kissé kimostam és a szálakat elvagdostam, hogy könnyebb legyen enni
- sűrű tejfölbe kevertem a káposztát
- sóztam, borsoztam, vágott petr.zöldet szórtam bele
- a virslit vastagabb karikákra vágtam és kevés olajon megsütöttem, ezután az ízes olajjal együtt a káposztához kevertem
- egy almát felkockáztam és ezt is a salátába tettem
Előző nap vacsorára teljeskiőrlésű lisztből naan kenyérhez hasonló lepényeket sütöttem -- élesztővel és serpenyőben, szárazon. Ami megmaradt, azokat javítottam föl egy kicsit.
A sütőben megsütöttem három fej fokhagymát gerezdjeire szedve--150-160°C-on kb. 35 percig.
A lepényeket megkentem a sült fokhagyma péppel és Tihany kékpenészes sajtot tettem a tetejére, ezután a sütőben alaposan átmelegítettem.
Nagyon, nagyon finom lett!
Amikor először készítettem, azt gondoltam, hogy a tejföl egy részét kefírre cserélem, mert az mégsem olyan zsíros, de nem volt jó ötlet, mert ezzel még savanyúbb lett. A tejföllel finomabb volt!
Ha csak sima pirítóssal akarjuk enni, akkor a salátába keverhetünk kis darabokra vágott sajtot is.
Most azonnal indulok! Ez nagyon eltalált finomság
VálaszTörlésÉn is így voltam, amikor hallottam, rögtön vettem káposztát.
VálaszTörlés