A bulgur nálunk elfogadott és szeretett alapanyag. Köretként bármikor bevethető, még a hagyományos ételek mellé is.
Most a cukkini volt az, amivel kezdenem kellett valamit, mert amit eredetileg terveztem belőle, az nem jött össze. A terv hamar kialakult, mert hasonló ételt már készítettem, de a változtatásokkal ezer féle étel lehet a végeredmény.
Volt fehérhagymám is, ez enyhébb ízű, mint a hagyományos fajta, ezért szoktam ilyet venni, ha sok hagymával készítek valamilyen köretet.
- Olívaolaj és vaj keverékén megpároltam és kicsit megpirítottam a nagyobb kockákra vágott hagymát.
- Hozzáadtam a kockákra vágott cukkinit, de csak addig pároltam, amíg roppanós maradt.
- Toscan fűszerkeverékkel szórtam meg, sóval és borssal.
- A megfőlt bulgurt összekevertem a cukkinivel és 2 csokor durvábbra vágott petrezsemzöldet kevertem hozzá.
- Lehetne zöldcitromlével meglocsolni, ha egy egyszerű sülthús mellé készítenénk köretnek, de nekem most így nem lett volna jó.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.