Ez annyira egyszerű és annyira finom, hogy nem is értem, miért maradt ki eddig a konyhámból?
Most kell a padlizsánt eltenni télire és ehhez az ételhez nagyon egyszerűen lefagyasztható a padlizsán.
-------A kockákra vágott padlizsánt / lehet héjastól is / besózzuk, állni hagyjuk, kiöblítjük és kicsit megszikkasztjuk, hogy ne fröcsköljön nagyon az olaj sütés közben.
-------Olajban erős lángon megsütjük és kihűtjük----így mehet a fagyasztóba
Akár frissen sütjük, akár a fagyasztottat használjuk, innentől kezdve egy hagyományos rántottát készítünk. Természetesen hagymával----én elég sokkal.
- Nagyobb kockákra vágott hagyma pirítva
- Rátenni a padlizsánt / ha fagyasztott, akkor kiolvasztva /
- Kevés toscan vagy provanszi fűszer, só, bors
- Tojásokat ráönteni és lazára sütni-------NEM kiszárítani
- Sok petr.zöld és csilipaprika
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.