Szinte már unalmas, amikor azt írom, hogy ez az étel eredetileg nem ez lett volna, de menet közben többször módosult a terv és a végeredmény köszönő viszonyban sincs az eltervezettel.
Ez a karalábé egyszerű főzelékként végezte volna, ha nem akad a kezembe a főzőbanán -- amiből szintén mást terveztem -- és nem döntök úgy, hogy ezt bizony fel kell használni most, mert később már nem lesz rá időm.
Segítségül hívtam a Főzelékes Ferit és a recept ötleteit hasznosítva készítettem el ezt az ételt.
Azt hiszem, most ő is büszke lenne rám! Én nagyon élveztem.
- 3 db közepes karalábé
- 2 db főzőbanán
- 1 db hagyma
- olaj és vaj keveréke
- a karalábé zsenge levelei
- 1 evőkanál mild madras currypor
- 1 teáskanál kurkuma
- só, bors
- 3 ek görög joghurt
- víz
- korianderlevél apróra vágva
- Olaj és vaj keverékén megfonnyasztottam az apróra vágott hagymát
- Rátettem a kockákra vágott karalábét és erősebb tűzön állandóan kevergetve rövid ideig pároltam
- Megszórtam a fűszerekkel és tovább sütöttem néhány percig, hogy a fűszerek kiadják az aromájukat és illatozni kezdjenek
- Beletettem az összevágott főzőbanánt, a durvára felaprított karalábé leveleket, és kevés vizet aláöntve kb. 25 percig főztem
- Sóztam, borsoztam és hozzáadtam a joghurtot.
- Alaposan átkevertem és egyet forraltam rajta. Főzni már nem kellett.
A víz elfőlt, a megmaradt leve később besűrűsödött a banántól.
Tulajdonképpen egy zöldség ragu lett, nem főzelék.
A banántól kissé édeskés az íze, / picit érettebb volt már / ezért tálalásnál joghurtot lehet még rátenni és lime levet csöpögtetni a tetejére ízlés szerint.
Vágott korianderlevelet szórtam a tetejére.
Lehet köret is valamilyen hús mellé, de lehet főétel naan kenyérrel, pitával vagy totillával és lehet mellé bulgurt, rizst is főzni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.