Ez egy átlagos pogácsa recept, amit egy kicsit alakítottam csak át.
Sok változtatást vezettem be az étkezésünkbe, de tartom magam ahhoz, hogy ha orvosi utasítás nem kötelez, akkor semmit sem kell megtiltani magunktól.
Nem titok, kipróbáltam sok mindent, sok alapanyagot, sok receptet és bizony voltak csalódásaim, ezért azt gondolom, hogy meg kell tartani egy ésszerű határt az alternatív alapanyagok használatakor.
Természetesen ez csak akkor érvényes, ha nincs egészségügyi kockázata. Minden más esetben csak részben cseréljük le a hagyományos alapanyagokat, mert ízre, állagra mást fogunk kapni, mint amit eddig megszoktunk. Persze a muszáj nagy úr! Az más eset.
- 25 dkg diawellness 50% -kal csökkentett szénhidrát tartalmú lisztkeverék
- 35 dkg BL 55-ös fehér liszt
- 25 dkg főtt, áttört krumpli // én a fagyasztóból vettem ki //
- 25 dkg margarin // de lehet vaj vagy zsír is //
- 2,5 dkg élesztő vagy 1 cs szárított élesztő ---- én ezt használtam
- 2,5 dkg só
- 20 dkg zsíros tejföl
- 2 db tojás
A dw lisztek a magas rosttartalmuk miatt több folyadékot vesznek fel.
...A hideg margarint a liszttel morzsásra kevertem egy késes aprítóval és ezután mindent összepakoltam és kikevertem a tésztát.
...Kézzel átgyúrtam és a hűtőben pihentettem fél órát.
...A hűtés után kinyújtottam és hajtogattam, majd visszatettem a hűtőbe.
...Fél óra múlva ismét kinyújtottam és meghajtottam, majd ezt még egyszer megcsináltam, tehát 3x
Nyújtás, hajtogatás közben szükség szerint alá kell lisztezni.
...Azután kinyújtottam kb egy cm vastagra, lekentem felvert, sózott tojással és egy pizzavágó segítségével felvagdostam.
Én jobban szeretem így készíteni a pogácsát, mert nincs maradék és nem kell a tésztát meggyötörni.
...Reszelt sajttal megszórtam és kb 20 percet pihentettem-
... 200°C -os sütőben 15 percig sütöttem , azután 10 percre légkeverésre kapcsoltam.
Hihetetlenül könnyű pogácsák lettek. Brutál krumpli ízű és nagyon finom !
Veszélyesen abbahagyhatatlan!
https://www.facebook.com/Daisy-receptjei-130136597418680/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.