Nagyon szép, óriásgerezdes fokhagymát vettem / nem, nem kínait / és az volt a tervem, hogy megsütöm, amit meg is tettem, de a felhasználásra nem volt ötletem. Betettem a hűtőbe és vártam az ihletet. Néhány napot minőségromlás nélkül kibír.
Végül egy tésztaszósz alapja lett.
- 2 ek hidegen sajtolt repceolajon megpároltam egy apróra vágott kisebb hagymát 4 dkg nagyon finom, füstölt, húsos szalonnával, amit hajszálvékony szeletkékre vágtam
- 22 db / ennyi volt 😊 / duci gerezd sült fokhagymát nyomtam bele
- kb fél dl száraz fehérbort öntöttem rá és elforraltam
- egy doboz krémsajt felét / kb. 12 dkg / kevertem bele és ráöntöttem 2 dl tejszínt / 30 %-os /
- kiforraltam és mivel besűrűsödött, öntöttem hozzá egy kevés vizet
- só, frissen őrölt bors
- belekevertem a kifőtt tésztát
Piros kaliforniai paprikakockákat szórtam rá és vágott petrezselyemzöldet.
A főtt fürjtojásokkal, reszelt grana padano sajttal és egy kevés repceolajjal meglocsolva tálaltam.
A fokhagymákat sütőben sütöttem meg úgy, hogy gerezdekre szedtem, megsóztam, kakukkfüvet és borsikafüvet szórtam rá és egy kevés olajjal meglocsoltam , azután alufólia batyuba csomagoltam.
200 fokos sütőben sült kb.40 percet.
Nagyon finom , ha sajtkrémbe keverjük és kenyérre kenjük, de összenyomkodva és olívaolajjal összekeverve is különleges kence lesz belőle a pirítósra.
Itt is megtaláltok
https://www.facebook.com/Daisy-receptjei-130136597418680/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.