2020. január 4., szombat

Lassan sült, fűszeres birsalma



Maradt két darab birsalmám és kerestem hozzá receptet.
Mautner Zsófi mindig telitalálat!
Szinte hihetetlen, hogy a sárga színű birsalma a sütés végére ilyen gyönyörű bíborszínűre változik.
Megpuhul de nem fől szét és megtartja a pikáns ízét is a cukor ellenére.
Az almákat alaposan meg kell mosni, mert ugyan meg kell hámozni, de a héját is az alma mellé kell tenni a főzés / sütés idejére. A héj pektin tartalma segít besűríteni a szirupot.
Az almák magházát nem kell kivágni, mert egyrészt felesleges, másrészt ez ilyenkor egy nehéz és akár balesetveszélyes folyamat is lehet, hiszen az alma annyira kemény, hogy simán megugrik rajta a kés. Félbevágás után csak meghámozni kell.


Ez az adag 4 db alma elkészítéséhez szükséges

  • 3 dl víz
  • 20 dkg cukor
  • 1 db fahéj
  • 2 szem szegfűszeg
  • 4 szem bors
  • 1/2 citrom leve
A vizet a cukorral felmelegítjük, hogy a cukor felolvadjon. Beletesszük a fűszereket és egy sütőben is használható edénybe öntjük. Ez lehet egy tepsi, amit letakarunk majd alufóliával, de legjobb egy vastag falú vaslábas.
Beletesszük az almákat magházukkal lefelé fektetve.
// tudom, a képen nem úgy vannak, de ez csak a fotó kedvéért van 😂 /


A sütőt beállítjuk 110 fokra és kb 6 - 7 órán keresztül ezen a hőfokon sütjük az almákat.
Amikor elkészültek, akkor ilyen csodás színük lesz.


Előre is elkészíthető, a hűtőben eláll egy-két napig is. Nemcsak desszertnek finom, de sültek, pástétomok mellé is adható.
Desszertként én most erdei vegyes virágmézzel elkevert krémsajtot adtam mellé.
Lehetett volna még pirított dióval is megszórni, de elfelejtettem.

Itt is megtaláltok
https://www.facebook.com/Daisy-receptjei-130136597418680/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.