- 2 pohár joghurt
- 2 dl tejszín
- 1 l tej
- cukor ízlés szerint
- turmixolt gyümölcs
- fahéj
A gyümölcs 1/3-át összeturmixolom és ezután összekeverem a joghurttal, tejszínnel és tejjel. Ha a gyümölcs nem elég édes, teszek bele még egy kis mézet, fahéjat és beleteszem a többi, kis darabokra vágott gyümölcsöt. Tálalásnál tejszínhabot tehetünk rá és még egy kis fahéjat.
Sültpaprika krémleves
- 2 db paprika
- 1 db hagyma
- 2 kis burgonya
- 1 ger. fokhagyma
- só, bors, kakukkfű
- 2 dl tejszín
A hagymát, a burgonyát, a fokhagymát és a megsült paprikát összevágom és sós vízben puhára főzöm. Fűszerezem és botmixerrel pürésítem. Hozzáöntöm a tejszínt, összeforralom és utána sózok még, ha szükséges. Nekem az utolsó sózás adta meg az igazán jó ízét, mert egy pillanatig úgy éreztem, nem találom el a megfelelő ízt. Pirított kenyérkockákkal tálaltam és petr.zöldet szórtam rá.
A kenyérkockát a sütőben szoktam elkészíteni. Szárazom pirítom meg és így sokáig el tudom tenni anélkül, hogy megváltozna az íze a kenyérnek, és nem is avasodik meg. Ha marad szikkadt kenyerem, akkor többet is készítek egyszerre és így van tartalék, ha gyorsan szükség lenne rá.
Én is elélnék hideg leveseken..Ez a sültpaprikás izgalmas....
VálaszTörlésMég soha nem csináltam, de nagyon tetszik az ötlet is és a tálalás is. És valószínű az íz is tetszene... Köszi a receptet! :-))
VálaszTörlésTetszik ez a paprikakrémeleves, ki kell próbáljam...
VálaszTörlésNem régen kötöttem közeli barátságot a sült paprikával, de már sok ételbe tettem. A leves is finom lett.
VálaszTörlés