Remélem nem vagyok egészség mániás, de azt azért elhiszem, hogy náhány tápanyag csak akkor marad meg, ha nyersen esszük meg a zöldséget. A C-vitamin hő hatására elbomlik, de sok más anyag nem károsodik a főzés során sem.
A vacsoráinkhoz az egyetlen biztos pont, a valamilyen házi készítésű kenyérféle. Most is ez volt a kiinduló pont. Idő hiányában kenyér helyett egy lepény félét sütöttem. Hasonlatos a Limara által sütött lepényhez. Ezt régebben én lapos zsemleként sütöttem, mert sokkal könnyebb volt a gyerekeimnek szendvicsként elvinni, mint a szépen megformált zsömléket.---------A nyers sonka a fagyasztómban várakozik a felhasználásra. Finom, de drága! Ezért akkor veszem meg, amikor akciós és gyorsan bedugom a mélyhűtőbe. Nem hiszem, hogy ezzel megbocsájthatatlan tettet követnék el.
Pesto recept:
- 1/2 cs. medvehagyma
- 1 ger. fokhagyma
- 2 dkg mandula lap
- 3 dkg parmezán jellegű sajt
- só, bors
- olívaolaj
Igazából ehhez nem kell pontos recept, mert ízlés szerint készítendő. Nem szabad megijedni, a hozzávalók tetszés szerint változtathatók. Legfeljebb nem eredeti olasz pesto néven fogjuk bevezetni az étrendbe. Kihagyni viszont kár lenne!
:DDD pestot kb 2 nappal ezelőtt csináltam :)))) szintén mandulából. Majdnem ua az a receptünk.
VálaszTörlésHasonló konyhát vezetünk :) majd többször bekukkantok, hogy mit is kellene főznöm :DDD.
Igen, lehet, de nálad több az édesség, pedig az eltüntetéséhez nálunk is van mindég jelentkező. Főzni jobban szeretek, mint sütni.
VálaszTörlés