Az elmúlt időszakban a Tücsök és a Hangya párosításból rám a hangya volt a jellemző. Gyűjtögettem, tartósítottam, befőztem télire. Korántsincs befejezve csak egy időre felfüggesztettem. Néha komoly tervezést igényelt, hogy a befőzés mellett kenyeret is tudjak sütni és ebédet is főzzek. Leginkább a kenyérsütés maradt el, mert hát az ebéd vagy estebéd még is csak fontosabb. Próbáltam gyorsan összeállítható, kevés időt igénylő ételeket választani. Nem vagyok profi a maradékok maradék nélküli felhasználásáben, de néhe én is meg vagyok elégedve magammal. Most is ilyesmi készült.Mártás:
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 2 ger. fokhagyma
- 5 dkg bacon vagy más húsos szalonna
- 2 ek. sűrített paradicsom
- 1 dob. darabolt paradicsom konzerv
- 3 db. kisebb cukkini
- só, bors, borsikafű
- 1,5 dl tejszín
Húsgombócok:
- 50 dkg darált marhahús
- 2 szelet házi kenyér héj nélkül
- 1 db tojás
- só, bors
- 1 kk. szárított zsálya
Közben tetszés szerinti formájú tésztát főztem ki és azzal tálaltam. A tetejére grana padano sajtot reszeltem. Nekem úgy tűnt, gyorsan elkészült. Négy felnőttnek bőséges adag volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.