- 1 ü. csicseriborsó konzerv
- 1 nagy fej lilahagyma
- 10 dkg bacon
- olaj
- só
- bors
- sok friss rozmaring
- húsleves vagy zöldséglé
- 1/2 dl fehérbor
- a bab mellé kakukkfű
A szalonnát és a hagymát összevágom és az olajon megpárolom. Sózom, borsozom, fűszerezem és hozzáöntöm a borsót is. Ráöntöm a fehérbort és kiforralom, ezután a levessel higítom egy kicsit. Késes robotgépben pürésítettem, de lehet turmixolni is. Keverés közben olívaolajat öntöttem hozzá. Ha nagyon sűrű lenne, akkor lehet húslevessel is higítani egy kicsit, de ne legyen nagyon híg, mert már nem fog sűrűsödni és akkor nem lehet kenyérre kenni.
A bab talán sűrűbb pépet ad, a borsó konzerv nem volt annyira tapadós. A rozmaring nyugodtan kiérződhet a krém ízén, de aki nem szereti, tegyen kevesebbet bele. A szalonna sós, ezért a sózásnál kóstolgassunk. A fokhagyma csak dekoráció a képen, nem volt a receptben.
Igen!!! Ilyet ettünk, nagyon finom!!
VálaszTörlésDe jó hogy hoztad ezt a recit!most a kenőkékre vagyunk "rákattanva"
VálaszTörlésJaj ez jó. Esti kenőkének. Mostanában a húst valahogy nem kívánjuk.
VálaszTörlés