- 50 dkg főtt csicseriborsó sárgaborsó is lehet/
- 2 nagy érett paradicsom vagy 1 dob. lecsöpögtetett konzerv
- 2 közepes csilipaprika
- 2 fej hagyma felkockázva
- 2 ger. fokhagyma
- 3 ek vaj
- 2 ek olaj
- 1 tk só
- diónyi reszelt gyömbér / 1 tk por/
- 1 tk kurkuma
- 1 ek őrölt koriander mag
- 1/2 ek. őrölt római kömény
- 2 tk garam masala
- 1 ek zöldcitromlé
- 2-3 ek aprított koriander levél / nekem petr. volt csak/
- 1 ek gránátalmamag
Hasonlóan készül, mint az előző csirke curry, a fűszerezése is hasonló, mégis egy egészen más ízű étel lesz belőle, köszönhetően az eltérő alapanyagoknak.
--Az olaj és vaj keverékén megpároljuk a hagymát, fokhagymát, gyömbért. Sózzuk kicsit és hozzá adjuk a csilit, a paradicsomot meg a többi fűszert is. Beleöntjük a csicseriborsót és, ha van főzővize, akkor abból, ha nincs, akkor zöldségalaplét, ha az sincs, akkor vizet adunk hozzá kb. 2 dl. Tíz percig pároljuk, citromlével ízesítjük. Maradjon egy kis leve, ezért, ha szükséges, adjunk még hozzá a főzés végén is egy keveset. --Tálalásnál szórjuk rá a koriander zöldet. A petr. zöld nem helyettesíti, csak szükség megoldás a színe miatt. A gránátalmamag elhagyható, de azzal együtt érdekesebb lenne. ---Nekem van egy gránátalmám a fagyasztóban, de elfelejtettem kivenni, ezért sajnos a magokat nem tudtam belőle kiszedni. Egy kis dobozkában van egy másiknak a leve, talán azzal lehetett volna egy kicsit csalni, de nem jutott eszembe.
De finomakat főztél, mindegyiket nagyon tudnám - meg szerintem fogom is, mert megfőzöm;) - szeretni.
VálaszTörlés