- Egy kevés olajon megpároltam egy fej összevágott hagymát és egy ger. fokhagymát
- Hozzáadtam a karikára vágott petr.gyökereket és tovább pirítottam, pároltam
- Reszelt zellert tettem bele, de csak azért reszelve, mert így volt eltéve a fagyasztóba / gulyáslevesbe és bolonyai mártásba szoktam így használni /
- Ezután került bele a karikára vágott répa és kisebb darabokban a karalábé
- Most sóztam meg csak, hogy a zöldségek ne engedjenek levet, mert akkor nem pirulnak
- A fagyasztómban volt még paprikacsutka, petr. zöld szára csomóba kötve, zellerlevél és lestyánlevél is. Ezekből is került a levesbe, hogy kellően friss íze legyen.
- Felengedtem forróvízzel és amikor újra felforrt, akkor tettem bele a megtisztított csirkenyakakat
- Mielőtt készen lett volna, került még bele zöldhüvelyű bab és kimaradt véletlenül a brokkoli.
Nagyon zöldséges, nagyon friss és nagyon könnyű leves lett belőle. Ritkán szoktam lisztes sűrítést használni.
Mennyei lehetett. Szeretem az ilyen zöldséggel teli leveseket.
VálaszTörlésIgen, finom volt, de ha lehet, én télen is szoktam ilyet főzni, persze főként mireltből.
VálaszTörlés