- A tészta 20 dkg grahamlisztből és 10 dkg zsírból készült sóval, hideg vízzel és maradék apróra vágott medvehagymával. Kicsit törékeny lett, de jól plasztikázható a sütőformában.
- 170 fokon elősütöttem 15 percig
Nekem ezek a babok a sütőmagjaim. Már évek óta használom ezt a garnitúrát. Az alsó képen van az elősütött tészta.
- 2 fej hagyma összevágva
- 10 dkg sonka összevágva
- 2 ger. fokhagyma
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 10 dkg reszelt trappista
- bors
- só
A spárgát megmostam és a szárakat eltörtem ott, ahol magától engedett. Kicsit meghámoztam, de a zöldet egyébként nem kell. Nem is szoktam, most sem tudom, miért kezdtem hozzá. Nem árt kicsit kiáztatni, mert a zárt fejekben elég sok homok van. A fejekkel együtt egy rövid szárat meghagytam és a többit felaprítottam a raguba.
Olajon összepároltam a hagymát, fokhagymát, sonkát és a spárgák összeaprított szárait. A ragut a tésztába öntöttem és a tetejére került a tojásos tej a reszelt sajttal.
Kiraktam a megmaradt spárgasípokkal és egy-egy paprika karikát is tettem közéjük. Ebbe a formába több töltelék is mehetett volna, de csak ennyi volt.
180 fokon sütöttem 15 percig, azután letakartam alufóliával és tovább sütöttem még 20 percig. Nem volt sok a töltelék és a folyadék sem, ezért elég volt ennyi idő. A tészta sajnos nem bírta, kicsit megégett, de letördeltem a széleket sütés után. Annyira azért nem volt égett, mint amennyira sötét, mert a grahamliszttől már eleve sötét lett. -----------Ezt a lepényt egy adag zöldsalátával lehet tálalni, de egy pohár száraz fehérborral is finom. Mi paradicsomsalátát ettünk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.