- 8 db. canelloni tészta
- 5 db. lasagne tésztalap
- 1 ü. házi pizzaszósz
- 25 dkg párolt spenót
- 15 dkg krémfehérsajt
- 3 ek besamel
- 1 tojásfehérje
- só
- bors / esetleg szerecsendió/
- 3 ger. fokhagyma
- 5 dkg vajból besamel
- 2 ek sűrű tejföl
- A spenótot az olajon az összezúzott fokhagymával együtt megpárolom, belekeverem a sajtot és kicsit fel is olvasztom kevergetés közben. Teszek bele még 3 ek besamelt, hogy krémesebb legyen és egy tojásfehérjét is, ami egy kicsit összefogja a tölteléket.
- Egy sütőedényt kikenek valamilyen zsiradékkal és ráöntöm a pizzaszósz 1/3-át. Erre öntök néhány kanál besamelt és ezután teszem bele a száraz tésztalapokat.
- A canellonikat megtöltöm a spenótos masszával, mégpedig egy rém egyszerű módszerrel. Egy nejlonzacskóba kanalazom az egészet, kivágom a sarkát és belenyomkodom a tészta csövekbe. Nagyon jól működött ez a rendszer.
- A száraz lapokra szintén teszek pizzaszószt és erre sorakoztatom a megtöltött tésztákat. A maradék masszát a tászták közé nyomkodtam. Annyi maradt, hogy még két db. tésztát lehetett volna megtölteni vele. Basamelt kanalaztam rá és a maradék lapokkal befedtem.
- A maradék pizzaszószt ráöntöttem a tésztákra és a maradék besamellel alaposan befedtem, hogy sülés közben mindenhol tudjon a tészta nedvességet beszívni.
- 180 fokos sütőben sütöttem kb. 35-40 percig, de félidőben letakartam, hogy ne égjen meg a teteje.
A házi pizzaszósz nagyon egyszerűen készült, csak hagyma, paradicsom és bazsalikom volt benne. Nem volt tolakodó az íze, de összességében jó ízt adott az ételnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.