- 20 dkg liszt
- 2 dl víz
- 2 kk cukor
- 3 dkg élesztő
Langyos vizet használtam az összekeveréshez. Egyszerűen kézzel kevertem el. Langyos helyen kb. egy óra alatt jól felfutott az élesztő és egy előtésztát csinált. Ezt kevertem a többi liszthez és a kenyérsütőgéppel tésztát készítettem. Hozzáadtam még:
- 40 dkg liszt
- 2 dl folyadék /kefír + víz/
- 2 ek olaj
- 2 kk só
- 2 ek burg.por
- 3 ek lenmagpehely
Amikor a tészta duplájára kelt--rövid ideig tartott a sok élesztő miatt--két cipóba osztottam és kinyújtottam egyenként. Két különböző méretű köröket szaggattam belőle, mert a kisebb lett az alsó tészta, amire a töltelék került és a fölső a nagyobb, amivel betakartam. Ezt jól összenyomkodtam egy villa segítségével, de a biztonság kedvéért előtte megkentem tojással.
Töltelék:
- 2 fej hagyma
- 1 piros kalif.paprika
- 1 cs. újhagyma szár
- kb. 10-12 dkg sonka felvágott
- kb. 5-6 dkg sós krémfehér sajt
- kb. 5 dkg házi sajtkrém
- 1 db tojás
- só
- bors
- olaj
Olajon megfonnyasztottam a hagymát és a sonka maradékokat, a paprikát és a hagyma szárakat is hozzáadtam, ezután belekevertem a sajtokat is és kis hűtés után a tojást is. A kész töltelék masszát kellően ki kell hűteni, mert csak így lesz kezelhető.
Ó az ilyen lepénykék a gyengéim!
VálaszTörlésNekem is a gyengéim.
VálaszTörlésAz igazság az, hogy nagyon finom volt és a hugom kisfia kedvéért nemsokára meg kell ismételnem.
VálaszTörlés