- beszerzési forrás a Lidl és a csomagolója egy magyar vállalkozás
- alig kellett eldobni belőle, annyira minimális volt a veszteség, hogy alig akartam elhinni
- remélem a többi csomag is ilyen és nem ez volt a kivétel, mert szeretnék még venni
Semmiképpen nem akartam pörköltet főzni, mert ha fiatalabb a hús, akkor legyen könnyebb a ragu is. Az angol szakácsok szoktak hasonló zöldségalappal kezdeni, ha húsos ragut készítenek. Hagyma, répa, zellerszár.
- 70 dkg borjú apróhús
- 2 közepes hagyma
- 3 ger. új fokhagyma
- 2 közepes répa
- 4 szál szárzeller
- 1 babérlevél
- 1 dl száraz fehérbor
- kb. 1/2 dl házi paradicsomlé
- só
- bors
Mielőtt a borsikafű mániám eluralkodott volna rajtam, gyorsan elraktam a fűszerkosaram, mert nem akartam extra ízekkel dúsítani a ragut.
Ez csak az egyik kosár, van egy másik a keleti fűszerekkel és van egy harmadik, amiben a gyakrabban használt exotikus fűszerek vannak. Szóval, a kísértés nagy, de most ellenálltam.
- A hagymát apróra vágtam és a fokhagymával olajon megfonnyasztottam.
- Hozzáadtam az összevágott répát és zellerszárat is. A zellerszárat meg szoktam hámozni.
- Beletettem a babérlevelet és beleöntöttem a bort. a bort elfőztem.
- A paradicsomlé után felöntöttem vízzel és összeforraltam.
- A hús hozzáadása után annyi vizet öntöttem rá, hogy bőven ellepje és fölforraltam.
- Alufóliával letakartam a lábast és betettem a 170 fokos sütőbe 1,5 órára.
Szeretek sütőben főzni, mert ha jó arányban adom az ételhez a folyadékot, akkor nem kell mellette állni és figyelni, mert jól el van magában. Most kicsit több lett a víz, de elfőztem, amikor kivettem a sütőből.
- Fokhagymás, rozmaringos sült újkrumplit készítettem hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.