- Összevágtam egy nagy fej hagymát nem túl vékonyra és szálasra, nem kockára.
- Olívaolajon megpároltam 5 ger. új fokhagymával együtt.
- Hozzáadtam a répaszeleteket és rövid ideig pároltam.
- Ezután következett a cukkini szintén rövid ideig, hogy ress maradjon.
- Só, frissen őrölt bors
- Amikor langyosra hűlt, zöldcitromlét csavartam rá és tökmagolajjal öntöztem meg, attól olyan zöldes színű a tányér.
Délután sütöttem a lecsöpögtetett tejföl savójával egy lepénykenyeret. A megkelt tésztát megbökdöstem az ujjaimmal, mint a focacciat, megsóztam a tetejét , megszórtam rozmaringgal és megöntöztem olívaolajjal. 180 fokos sütőben sütöttem 20 percig.
- ezt a lepényt fölvagdostam és egy-egy darabot kettévágtam
- ebbe pakoltam bele a zöldséget jó bőven
- nagyon finom és laktató vacsora volt annak ellenére, hogy nem volt benne hús, de aki sütött és evett már friss kenyeret, az tudja, hogy akár üresen is meg lehet enni
A frissen sütés nem azt jelenti, hogy akkor vettem ki a sütőből, néhány órát azért várhat megsülve, de attól az még friss és nem bolti! Én sem állok mindég a sütő előtt, bár a konyhát már eléggé belaktam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.