A képen nem látszik ugyan, de a tésztán nem hagyma van, hanem cukorral összedarált mazsola. Miért? Azért, mert krónikus kalács hiányom volt már, és a család azt eszi, amit én főzök vagy sütök. Márpedig én most kalácsot akartam enni. A hagymácska formázása viszont annyira megtetszett, hogy mindenképpen meg akartam csinálni. Limara leírásából ugyan nem derült ki számomra, hogy a tésztát ő feltekerte-e, de én tekertem rajta néhányat, mielőtt a középső gombóc köré hajtottam. A tésztát megkentem olvasztott margarinnal és erre szórtam a cukros mazsolát.
A tészta utolsó csíkjait bedugdostam a többi alá, hogy ne nyíljon szét. Tojással megkentem és dekor cukorral szórtam meg. 180 fokos sütőben sütöttem 15 percig, azután letakartam és tovább sütöttem még 15 percig.
- 60 dkg liszt
- 3 dl tejszín
- 2 ek burg.por
- 1 tojás és egynek a fehérje
- 2,5 dkg élesztő
- 3 kk. süssina
- 1 ek vaníliás cukor /saját /
- 5 dkg olvasztott margarin
- 1 kk só
Ebből a tésztából készítettem, de normál kalácstészta receptje is jó.
- Közben megnéztem Maci pogácsáját, ami az ötletadója ennek a hagymácskának, és először azt hittem, hogy ugyan ilyen tésztából készült és, hogy az is édes
- A következő ez a fetasajtos változat lesz, mert nagyon hívogató és kiderült, hogy a tészta cikkek nincsenek föltekerve
- Az én édes hagymácskámnak pedig a rózsa kalács nevet adtam
- Nem túl eredeti, de ez jutott eszembe, mert erre hasonlít
Nagyon tetszik a hagymácskád, Limaránál is már megcsodáltam, édesen is jó ötlet!!!
VálaszTörlésCsodálatos lett a rózsa kalácsod. Ügyes vagy !
VálaszTörlésGyönyörű!:)) Nem, nem tekertem, csak ráhajtottam!:))
VálaszTörlésIgen Limara, de a tiéd olyan szép és egyenletes, hogy nem tudtam eldönteni.
VálaszTörlésSzia Julika! Köszönöm!