Ezt a csirkét pontosan 12 évvel ezelőtt készítettem először, a férjem akkori kerek évfordulós születésnapjára. Lajos Mari receptje 1997-ből a 99-33 sorozatból. Sok olyan hozzávaló vagy elkészített étel van benne, ami abban az időben még nem volt mindennapos a konyhákban. Chilipaprikát még nem tudtam venni, de a recept már használta. A "csatni"-szót még nem nagyon ismertük, de itt volt egy recept. A sütőtök, mint köret szintén szerepel. Innentől kezdve én is készítettem ilyen ételeket és megszállottan kerestem hasonló recepteket. Ma már az internet ezt megoldja.
- Személyenként egy csirkecombot rendesen besózunk és frissen őrölt borssal megszórjuk
- 3 ek. kókuszreszeléket összekeverünk 1,5 dl sűrű tejföllel
- Ezzel a masszával betapasztjuk a csirkecombokat
- Margarinnal kikent tepsiben kb. 180 fokon 45 perc alatt megsütjük
Eperszósz:
- Személyenként kb. 10 dkg epret számítsunk , most ez 30 dkg volt
- Összevágjuk és egy edényben 1 dl vízzel elkezdjük főzni
- Picit megsózzuk és néhány tekerésnyi borsot is teszünk rá
- Ha nem elég édes az eper, akkor 1ek. mézzel édesebbé tehetjük / én most tettem hozzá /
- Ha kicsit szétfőlt, akkor hozzáadunk 1/2 dl száraz fehérbort és elforraljuk
- 2-3 kk. keményítővel besűrítjük
- Apróra vágott mentalevelet teszünk bele
Ehhez az ételhez én mindég házi burgonyakrokettet készítek. Tulajdonképpen ez inkább burgonyafánk, mert nem szeretek panírozni és fölöslegesnek is tartom. Most a három adag ebből készült:
- 20 dkg főtt lereszelt burgonya
- 20 dkg liszt
- 1 mk. sütőpor
- diónyi puha margarin
- 1 db tojás
- só
- a nyújtáshoz kukoricaliszt
A hozzávalókat összegyúrtam és kb. 1/2 órát pihentettem. Kinyújtottam 1/2 cm vastagságúra és egy sütemény kiszúróval kiszaggattam. Olajban sütöttem ki és egy papírtörlőn lecsöpögtettem. Nekem ebből 34 db lett, de ez nagyságtól függ.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.