Főzés közben szólt a hátam mögött a tv / igen, itt is van, de OTT, nincs /, és éppen az a műsor ment, amiben csupán négy hozzávalóból főznek. Tetszik ez a műsor, de ritkán nézem már a Paprika TV-t. Rossz időpontban vannak az új műsorok, az engem érdeklő ismétlesek, szintén . Ezt a műsort sem látom, ha mégis elcsípem, akkor sem az elejétől.
Szóval, négy hozzávaló. Úgy döntöttem, most én is megállok ennyinél.
- 1 kg csirkemáj
- 5 db közepes hagyma
- 8 ger. fokhagyma / most még nem túl intenzív /
- sütőben sütött, fűszeres burgonya
Kegyes csalás az 1 ek. paradicsom sűrítmény és a maradék kb. 1/2 dl főzőtejszín.
A csirkemáj tisztítása után most elég sok volt a kidobandó mennyiség, mert sok epével szennyezett darab volt benne. Ez volt az első ilyen vásárlásom.
- A hagymát nagyobb cikkekre vágtam és a kacszsíron megpirítottam. Igyekeztem pirítani, nem főzni, de sajnos egy hagyományos tűzhelyen ez elég nehezen kivitelezhető. Kiszedtem és lecsöpögtettem róla a zsírt, mert az még kellett a májhoz.
- A maradék zsírban megfuttattam az összezúzott fokhagymát és beletettem a májat. Erős tűzön elkezdtem sütni, de közben azért engedett levet magából. Öt perc múlva megfűszereztem és tovább sütöttem.
- Még tíz perc elteltével hozzáadtam a hagymát, a paradicsom sűrítményt, lepirítottam, ráöntöttem a tejszínt és, mivel éppen csirkelevest főztem, öntöttem hozzá egy merőkanálnyit belőle. A főzőtejszín ugyanis besűríti az ételt.
- Nem lett tejszínes, sem paradicsomos, csak egy kicsit kikerekítette az ízeket./ hű, de jól hangzik.../ A krumplit is nagyobb cikkekre vágtam és egy kis csilis, borsikafüves, köményes fűszerkeverékkel meg olajjal összekeverve megsütöttem a sütőben.
Ami még plusz egészséges az, az, hogy szinte sosem sózom meg az így sütött krumplit. A fűszerek éppen eléggé ízesítik és a mellé készített étel ízei is pótolják a " fölöslegs " sót.
Nem volt száraz, bár a képen úgy tűnhet. Savanyúság vagy saláta azért jó kiegészítője.
Jöhet egy tányérral belőle.
VálaszTörlésIstenien néz ki,ma én is elkészitem ebédre :)
Törlés