Hozzávalók kb. 70 db.-hoz
- 15 dkg liszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 1 tojás
- 10 dkg cukor
Ezekből az alapanyagokból tésztát gyúrunk és legalább 20 percig pihentetjük. Nekem többször volt olyan körülmény, hogy egyáltalán nem pihentettem a tésztát, de valószínűleg jobb állagú lesz és könnyebb dolgozni vele, ha pihen egy kicsit.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra és kisméretű fenyőfa formával kiszúrjuk.
180 - 200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Vigyázni kell, mert hamar megéghet!
- 15 dkg porcukor átszitálva
- 5 ek. citromlé
- 10 dkg kókuszreszelék / vagy kicsit több /
A porcukrot a citromlével kikeverjük. A fenyőformákat bekenjük vele és kókuszreszeléket hintünk rá.
Eddig a recept.
Amit én változtattam rajta:
A porcukros citromlébe zöld ételfestéket tettem és ezzel kentem be a kisült formákat. Általában egy kisebb méretű ecsetet használok, ez így nagyon bevált nekem.
A bekent zöld fenyő sütiket egy kókuszreszelékkel megtöltött tányérba fordítom, és jól belenyomkodom, hogy rátapadjon a kókusz.
Sokkal látványosabb lett így és még természetesebbnek hat. Rögtön az első elkészítés után már ez a változat maradt nálam.
Nagyon szépek lettek! Citrom kókusz elég jó párosítás!:)
VálaszTörlés