2011. január 19., szerda

Barátaim a konyhában


Mondhatnám, hogy azért teszem ide a képeket, mert az egyik főkóstolóm, és mert ilyen, van némi köze a konyhához. Ez persze így, ebben a formában nem igaz.  Főkóstoló leginkább a nyers húst kóstolja, mert szerinte főzés előtt a legfontosabb a hús minőségének ellenőrzése. Egyformán szereti a húst, májat, szívet, nyelvet, csirkét, marhát stb. Nem lehet rá panaszom, nem válogatós.
Nem is tudom, mihez kezdenék nélküle a konyhában. Én nem szeretem a nyers húst.
Rövid időre esett csak ki a munkából. Látható a képen, hogy ebben az állapotban bizony nehéz lett volna használható véleményt mondani a felhasználni kívánt alapanyagokról.
Itt még erősen az altatószer befolyása alatt állt és bizony cikkcakkban kúszva, dűlöngélve jutott csak el a tányérjáig, de ott el is fogyott az ereje.
Ült lógó bamba fejjel és nézett a semmibe. Többször visszavittük a szerintünk legmegfelelőbb helyre, mielőtt kárt tenne magában. Kis idő múlva újból elindult.



Néhány próbálkozás után kicsit elfáradt és újból megadta magát.


Érdekes volt, hogy amíg nagyon kiszolgáltatott volt és kómásan lődörgött a lakásban, addig a kutya hitetlenkedve nézegette és nem bántotta. Nem tudta, mi történt a barátjával, aki eddig olyan hatalmas pofonokat adott neki. Óvatosan és kicsit ijedten kerülgette, de nem ugrott neki, pedig attól féltünk, hogy játszani akar majd vele, mert most nem veszélyes rá nézve.


Egy idő után beleunt a kirekesztettségbe és, ha már úgy is leesett a párna a fotelból, akkor ráfeküdt és kipihente az izgalmakat.


Kicsit csalok, mert ez nem a mostani kép róla, de nem készült olyan, ami ide illő lenne. Ráadásul olyan bozontos, hogy az állatorvos azt mondta, hogy csak az orráról lehet felismerni. Ma már a fiúk is egyre gyakrabban keresik fel a kozmetikust, ezért neki is kijár nemsokára egy kezelés.

Frici cica még decemberben szedett össze egy sérülést a mellső lábán, amit az orvos csak altatásban tudott kitisztítani. Ha már úgy is el volt altatva, - kettőt fizet, egy alkalom alapon - megszabadították a férfiasságától is. Tulajdonképpen ez okozta a legkisebb kellemetlenséget neki.
Néhány antibiotikum injekció után úgy gondoltuk, hogy rendbe jön a lába. Nem így lett, de ez csak később vált bizonyossá.
Múlt hét végén a hátsó lába volt sérült, amikor haza jött egy portyázásról. Néhány nap után megint az állatorvosnál kötöttünk ki. Megint altatás, sebtisztítás, egy varrat a mellső lábába. Ezért néz ki ilyen szánalmasan.
Lassan eltelik az az egy hónap, ami után lecsillapodnak a hormonok és talán nem tesz kárt magában legközelebb.
Nagyon sok pénzbe kerülnek a háziállatok, ha ennyire közel engedi magához az ember őket. Ha ilyen sérülések érnek egy macskát vagy kutyát kint az utcán, lehet, hogy elpusztul kínlódva, mert elfertőződik a lába.

Most éppen vad hancúrozást folytatnak  a szobában. Remélem Fricike lassan meggyógyul és Buksinak sem kell már sok oltás, mert lassan elviszik a konyhapénzt is.

A Kishercegnek igaza volt: " Ha megszelídítettél, kötelességed gondoskodni rólam. "

12 megjegyzés:

  1. Remeélem hamarosan kutya baja sem lesz - hogy stílusos legyek. :) Jobbulást kívánok Fricikének! :)

    VálaszTörlés
  2. Jobbulást Fricinek! Szeretni valóak! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon helyesek:)
    És remélhetőleg lenyugszik a cica, annyira csúnya sebeket tudnak egymásnak a harcoló kandúrok okozni.

    VálaszTörlés
  4. Köszönjük szépen!
    Igen, Fricike már most nyugodtabb. Legalább is idebent úgy látszik. Szépen gyógyulnak a lábai, pedig két napig bírtuk csak bent tartani. Tegnap kapta meg az utolsó injekcióit. Napi kettő volt, de remélem hamarosan elfelejti, mit műveltünk vele.
    Buksi boldogan ugrándozik körülötte.
    Daisy és Micó között is volt kutya - macska barátság. Most is ilyesmi alakul.

    VálaszTörlés
  5. Nézz be hozzám légy szíves!...;-)

    VálaszTörlés
  6. Szia!
    Jobbulást a macseknak. Amikor Cory kutyámat mütötték a lábával 6 szám jegyű volt a végösszeg. Nem sajnáltam rá egy percig sem. Az egyik legjobb kutyám. Alapból tudja a dolgokat, szinte tanítani sem kellett.

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm a jókívánságot!
    Fricike teljes erővel és lendülettel hajkurássza Buksit a lakásban és az udvaron is.

    VálaszTörlés
  8. irtó édesek! szerencséd van, hogy ilyen jól eszik a cicus, nálunk elég nagy a válogatás, sajnos, megőrjítenek, valaki mindig méltatlankodik, hogy már megint ehetetlen a menza:)
    és igen, rémesen drága az állatorvos, ezekre a kisebb műtétekre meg rámegy egy teljes vagyon, sajnos.

    VálaszTörlés
  9. Az öreg cicánk az utolsó 3-4 évében volt nagyon válogatós. A fiatalokkal talán kevesebb a gond, ha nincsenek nagyon elkényeztetve.
    Az öreg cicáról van itt oldalt egy kép, akkor már nagyon beteg volt.

    VálaszTörlés
  10. atyaisten, de szép kor! nagyon szeretem a cirmosokat:) a felette lévő kutyus és Buksika között van valami rokoni kapcsolat?

    VálaszTörlés
  11. Nincsen Csincsilla.
    Buksi törpe snauzer, a régi kutyusunk pedig pumi - foxi keverék volt.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.