A tv-ben láttam és nagyon megtetszett. Különösen érdekelnek azok az ízesítések, amelyek az én hagyományos ételeken edződött konyhakúltúrámat színesítik. A krémlevesek felfedezése olyan lehetőségeket teremtett, hogy azóta is rendszeresen kísérletezek vele. Nem mondom, könnyebb, ha van egy kis ihlet, de magamtól is képes vagyok különféle zöldségeket összeturmixolni.
- 1 fej hagyma
- 3 karika sütőtök
- 3 kisebb répa
- 1/2 fej zeller
- 2 krumpli
- 30 dkg brokkoli
- 1/2 dob. konz. kockázott paradicsom vagy 3-4 szem nyers paradicsom
Beleöntöttem a paradicsomot is és puhára főztem mindent.
Botmixerrel pürésítettem és, hogy ne legyen nagyon sűrű, öntöttem bele még vizet.
A brokkoli fagyasztott volt, de így is megbirkóztam vele.
Azt kellett ugyanis csinálni, hogy a rózsák felszínét le kellett vágni, mintha megskalpolnám őket.
Ezeket a brokkoli morzsákat belekevertem sűrű tejfölbe, tettem hozzá két evőkanál mascarpone sajtot és egy kisebb doboz görög joghurtot is.
Sóztam, borsoztam .
Ebből tettem egy kanállal a levesbe a tányéron.Kellemesen pikáns volt, de egyáltalán nem savanyú.
A nyers brokkoli finom kontrasztot adott a krémlevesnek.
A kenyeret tepsibe tettem, meglocsoltam olívaolajjal, rátettem a sajt szeleteket és megszórtam petr.zölddel.
Nekem csak fagyasztott volt, ezért vannak kisebb csomók a kenyéren.
Sütőben megpirítottam a kenyereket, hogy a sajt ráolvadjon.
Ebben a levesben a paradicsom volt az, amitől más ízű lett a leves, mint amit eddig készítettem.
A tányérba még szórtam petr.zöldet és meglocsoltam olívaolajjal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.