A salátaproject második fordulója.
A saláta mennyisége majdnem annyi volt, mint a levesnél, de párolás közben szinte eltűnik, ezért a kesernyéssége ellenére sokat el lehet tüntetni belőle egy lepény gyomrában.
Ez sem tűnt rossz megoldásnak, nagyobb sikere is volt, mint a levesnek.
- 1 cs levelestészta
- 4 nagy maréknyi összevágott salátalevél
- 6 ger fokhagyma
- 3 ek burgonyapehely
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dob 25 dkg-os krémes ricotta
- 2 db tojás
- só
- bors
- olaj+ vaj vagy margarin
Hozzátettem a ricottát, a tejszínt, a tojásokat és a burg.pelyhet.
Alaposan átkevertem és sóztam, borsoztam.
A tepsibe terített tésztára öntöttem a keveréket és a tetejét bőven megszórtam vékonyra szeletelt lilahagymával.
- 2 közepes fej lilahagyma
- 1 cs mini mozzarella
A tésztából levágott fölösleges csíkokkal díszítettem a tetejét és olívaolajat locsoltam rá.
170°C-os sütőben sütöttem kb. 30 percig.
A burgonyapelyhet lehet valamivel helyettesíteni?
VálaszTörlésSzerintem lehetne nem beáztatott kenyérbéllel is dúsítani. Azért kell bele valami, hogy felvegye a nedvességet és csökkentse a massza lágyságát.
VálaszTörlésNekem a kenyérsütés miatt mindég van itthon burg.por, de bármelyik üzletben kapható ill. bioboltokban is van.
Néha még nagyon lágy kenyérre kenhető krémeket is jobb állagúvá tesz egy kanál burgonyapehely.