Ez a recept haladóknak való, mert bár egyszerűnek tűnik a leírása, de már az elején a fokhagyma főzése összezavart.
Először vízben kellett fölforralni, azután tejben.
A tejben főzés azért jó, mert pillanatok alatt el lehet dönteni, mikor csináljuk meg a tűzhely nagytakarítását. A tej ugyanis még azelőtt kifut az edényből, mielőtt eldönthetnénk, hogy elég-e a recept szerint csak fölforralni vagy főzni is kell egy kicsit.
A háromszori forralástól ugyanis a fokhagyma nem puhult meg. Főztem egy kicsit. A tűzhelynek már mindegy volt.
- 50 dkg cukkini kockákra vágva
- 2-4 gerezd fokhagyma / hámozva /
- 1 ág kakukkfű
- víz vagy leves
- 2 ek olívaolaj
- bazsalikomlevél
- só, bors
A cukkinit én durvára reszeltem, mert nem volt, aki felvágjon nekem apró kockákra fél kilót.
A fokhagymát hideg vízben tesszük föl. Felforraljuk, a vizet leöntjük és ezt még kétszer megismételjük tejjel.
Ettől a fokhagymának lágy diós íze lesz. / nekem biztosan nem eléggé kifinomultak az ízlelőbimbóim, de én ezt nem éreztem , viszont fokhagyma íze sem volt/
Serpenyőben olajat hevítünk és hozzáadjuk a cukkinikockákat 2 evőkanál vízzel. Na, ez NEM kell. Elég vizes ez a zöldség, hogy hozzáadott víz nélkül is megpárolódjon. Minek dupla ideig főzni.
A fokhagymát mozsárban pürésítjük egy kevés tejjel, majd hozzáadjuk a cukkinit.
Nem kell pépesre keverni, maradhat kicsit darabos is. / feltéve, ha nem fől szét! /
Belekeverünk kevés olívaolajat és a csíkokra vágott bazsalikomlevelet.
Sózzuk, borsozzuk, de hová kell tenni a kakukkfüvet?
Nekem sajnos csak petrezselyemlevelem volt, így ez került bele. Nem hiszem, hogy ez elrontotta volna.
Ennyi a recept. Ugye, milyen egyszerű?
A fényképen valamilyen zöld folyadék lengi körül a krémet, de nem írtak róla semmit. Gondoltam készítek egy petrezselyemolajat, ha már petr.zöldet tettem bele.
Megpróbáltam megtervezni a képet, hogy hasonlíthasson, de nem volt fontos, hogy valóban úgy nézzen ki.
Adhatunk hozzá olajbogyót,sült paprikát, füstölt vagy marinált halat, kaviárt.
Grillezett húsok - és zöldségek mellé is kiváló.
Készítettem már többször cukkinikrémet és be kell vallanom, hogy ez a változat nekem kicsit vértelennek tűnt.
Hogy fizetnék-e érte? Nem.
A maradékból - mert óvatos voltam - elkészítettem a saját változatomat.
A megpárolt cukkinihez párolt hagymát és egy doboz krémsajtot kevertem.
Beleöntöttem a petrezselyemolajat és kevertem hozzá összevágott petr.zöldet is.
Só, frissen őrölt bors és pici kapor került bele.
:)) Én is így jártam a Magyar Konyhával, ahogy Te is. Négy számot megvettem, azóta egyet sem. Belelapoztam a meg nem vettekbe is, aztán otthagytam őket az árusnál.
VálaszTörlésEllenben a Te cukkinikrémed nagyon tetszik, el is mentem magamnak! :)
Nem akartam lázítani, de türelmetlen lettem.
VálaszTörlésNem vagyok már kezdő, de mit kezdjen ezekkel a receptekkel, aki az.
Nekem a Nők Lapja Konyha kezdi ezt. Mintha nem próbálnák ki a receptet. Csilla
VálaszTörlésszámomra egyszerűen érthetetlen ez a túlbonyolítás. cukkinikrémet úgy, hogy te :)
VálaszTörlésszinte minden újságban vannak olyan receptek, amiről egy gyakorlott főzőcskéző azonnal megmondja, hogy az úgy nem fog működni. de tényleg sajnálom, ha valakinek ilyesmi miatt megy el a kedve. én is "megszívtam" pár dolgot a kezdetekkor, úgy látszik, ezt manapság sem lehet megúszni :(
eszterlanc
Daisy, csodás a blogod, étvágygerjesztőek az ételeid, nagyon szépek a képek. Gratulálok.
VálaszTörlésMegkérlek, nézzél be hozzám, szeretnélek meglepni:)
Roza, nem tudok nálad üzenetet hagyni. Többször próbáltam, de valami nem engedi.
VálaszTörlésKöszönöm, hogy gondoltál rám, de sajnos az ilyen díjátadásokra nem tudok már időt kiszorítani.
Gratulálok a látogatóidhoz!