2011. július 6., szerda

Ételfotók pontos receptek híjánGrahamliszttel készült sütőporos palacsinta mákos-meggyes töltelékkel. A rumosmeggynek eltett befőttből készítettem, mert sajnos két üvegből kiforrt a lé. Mielőtt kárba veszne, gyorsan hasznosítottam. Már néhány nap után is nagyon finom íze volt a meggynek. Szerencsére a többi üveg máig jól van.
Az áfonya öntet saját készítés, de a balzsamkrém nem.


Kicsit túlméretezett gombócok, de nem  is az volt a cél, hogy négy - ötnél meg se álljunk. A grahamliszt nekem nagy kedvencem a fehér helyett. Ha már liszt, akkor legyen jó.
A meggyszószt friss meggyből főztem tejszínes pudingporral.


Öregtésztás kifli és csigák pároltkáposztával töltve. Elkezdődött a fagyasztó kiürítése és így találtam egy kisebb csomag káposztát. Mivel nem kellett vele semmit csinálni csak kiolvasztani, ezért gyorsan eldőlt a sorsa.

Ezekkel a zsömlékkel a formázás közben jól eljátszottam és az is kiderült számomra, hogy nem lehet bármilyen tésztából bármit készíteni. Kicsit kevés volt és nem eléggé rugalmas, de jól kikapcsolt, amíg ezen járt az agyam.

Kakaós kalácstésztából készült kiflik és tekercsek. Nem akartam egy nagy kalácsot, ezért lett sok kicsi.
Könnyebb volt előkapni egy-egy darabot és még üresen is jó volt. Nekem legalábbis, jó.

Tulajdonképpen egy sós kesz készült, de, hogy ne legyen olyan egyszerű, megtöltöttem. A sajtos csiga egy régebbi valós recept, most annyit változtattam, hogy a fagyasztóból vettem ki medvehagymát és az is került bele.

A mogyorószósz a satay csirke mintájára készült. Itt a szósz volt a lényeges, nem a hús, ezért lett pulyka. A recept a net-ről van, de saját összeállítású lett a végeredmény, hiszen nem találtam két egyformát.

A vadasmártás receptjét majd egyszer lírom, de olyan sokáig készülődtem  most is, hogy már elszállt az ihlet. Nem volt kedvem már sokat írni.  Ez persze egy házi vadasmártás, hiszen nem vadhúsból van. Sőt! Most még csak nem is marhahúsból, hanem sertésnyelvből készítettem.
A zsemlegombóccal együtt nagyon finom volt!

Ez sem különleges, csak a grillező serpenyőmben készült, azért lett ilyen csíkos a hús.
A kép nem olyan régen készült, mint amilyen dátum van rajta, csak egy kicsit megzavarodott a gép. Én meg nem értek hozzá.


Na, ez az igazán finom és egyszerű étel, leszámítva a házi tészta gyártást. Ha ez meg van, akkor már pillanatok alatt az asztalon van az ebéd.
Olívaolaj, csilipaprika, fokhagyma, petrezselyemzöld és a tetjére reszelt grana padano sajt.
Ennyi finomságra vétek lett volna a zacskós reszeléket szórni! / a dátum off /

1 megjegyzés: