2011. június 29., szerda
Nyári válogatásreceptek
http://daisyterme.blogspot.com/2010/08/az-uborka-elkesziteset-nem-azert-irom.html
Vannak olyan ételek és tevékenységek, amelyek minden nyáron előtérbe kerülnek. Nem gondolom, hogy újra- és újra írni kellene róla egy receptet vagy bejegyzést, de azt igen, hogy - figyelem felkeltésként is - egy lehetőséget adni kell azoknak, akik mostanában nézelődnek erre és nincs idejük végig böngészni az eddigi bejegyzéseket.
http://daisyterme.blogspot.com/2010/07/toltottpaprika.html
Ma is ugyanígy készítem a töltöttpaprikát, nekem ez vált be és szerintem így tudok a legtöbb ízt az ételben tartani. Egyszerűbb is, mint a szószban főzni a paprikákat. Így garantáltan nem ragad le.
A paprikák főzési ideje attól is függ, hogy milyen nagyokat töltöttünk meg. A kisebbeknek elég 20-25 perc főzés is.
Friss paradicsomból készült tésztaszósz
http://daisyterme.blogspot.com/2010/08/friss-paradicsombol-keszult-tesztaszosz.html
Nyári vacsorára olívaolaj
http://daisyterme.blogspot.com/2009/06/nyari-vacsorak-oliva-olaj.html
Csalános péksütemények
http://daisyterme.blogspot.com/2009/10/csalanos-peksutemeny.html
Csalánkrémleves
http://daisyterme.blogspot.com/2010/05/csalanleves.html
Meggyes rétes házi tésztából
http://daisyterme.blogspot.com/2009/06/retesteszta-hazilag.html
Karalábéfőzelék húsgombóccal
http://daisyterme.blogspot.com/2011/01/karalabefozelek-husgomboccal.html
Giorgio Locatelli levese új fokhagymából
http://daisyterme.blogspot.com/2010/06/ujfokhagyma-leves-giorgio-locatellitol.html
Gyümölcslevesek főzés nélkül
http://daisyterme.blogspot.com/2009/07/nyari-levesek.html
Langyos újkrumplisaláta
http://daisyterme.blogspot.com/2010/06/langyos-ujkrumplisalata.html
Hideg köret a forró napokra
http://daisyterme.blogspot.com/2010/07/hideg-koret-forro-napokra.html
Morzsasüti gyümölcsökkel
http://daisyterme.blogspot.com/2010/06/rebarbaras-afonyas-morzsasuti.html
Szilvás coobler
http://daisyterme.blogspot.com/2010/09/szilvas-coobler.html
Érdekesség -- tamarind gyümölcs
http://daisyterme.blogspot.com/2010/02/aki-szereti-keleti-izeket-eteleket-az.html
Cukkinis tészta
http://daisyterme.blogspot.com/2009/07/cukkinis-teszta.html
Cukkinis paradicsomszósz zsályás.......
http://daisyterme.blogspot.com/2009/09/cukkinis-paradicsomszosz-zsalyas.html
Cukkinikrém télire
http://daisyterme.blogspot.com/2009/09/befozes-nagy-uzem.html
Sajtos cukkini
http://daisyterme.blogspot.com/2009/07/aki-cukkinit-szereti.html
Padlizsánpaprikás
http://daisyterme.blogspot.com/2009/09/padlizsanpaprikas-bulgurral.html
Padlizsán muszaka
http://daisyterme.blogspot.com/2010/04/padlizsan-musszaka-nyar-ize.html
Padlizsános tésztaragu
http://daisyterme.blogspot.com/2010/07/padlizsanos-ragu-tesztara.html
Padlizsánsaláta
http://daisyterme.blogspot.com/2010/07/padlizsansalata.html
Petrezselymes uborkaleves
http://daisyterme.blogspot.com/2010/08/petrezselymes-uborkaleves.html
Gazpacho -- a spanyol leves
http://daisyterme.blogspot.com/2010/08/spanyol-gazpacho.html
Zöldbab tojásmártásban
http://daisyterme.blogspot.com/2009/06/zoldbab-tojasmartasban.html
Hát, ennyi!
Jó volt visszanézni, mi került a blogba, milyen recepteket írtam és örültem annak a megállípításnak, hogy ezek többnyire nem " egynyári " receptek, hanem időről - időre visszatérnek a konyhámban. Nem állítom, hogy sosem változtatok rajtuk, de a leírás alapján elkészített étel is az asztalunkon végezte. Később, ha nincs kedvem utána nézni, bizony eltérhet az összeállítás, de ezt nem minősítem lejegyzésre méltónak. Ez legyen az én gastro-szabadságom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.