- 7 db közepes méretű paprika
- 1/2 kg darálthús
- 10 dkg rizs megmosva, de nyersen
- 1/2 hagyma apróra vágva
- 2 ger. fokhagyma összetörve
- só
- bors
- majoránna
- 1 tojás
A töltelék hozzávalóit én nyersen szoktam összekeverni, mert először sós vízben kifőzöm a paprikákat és a gombócokat is, és ezt a vizet felhasználom a szósz készítésénél. Finom paprika ízű a főzőlé, kár volna kiönteni.
- 1 dl olaj
- 10 dkg liszt
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
- 7 dl-es üveges paradicsomlé / házilag eltett, de finom olasz is van /
- kb. 1,5 l főzőlé és/vagy víz
- cukor ízlés szerint
Az olaj soknak tűnhet, de ebből a mennyiségből egy méretes lábassal készült a szósz. Mi főtt krumplival szoktuk enni / menza feeling /, ezért kell a sok szósz, de természetesen lehet jóval kevesebbel is. A cukorral ízlés szerint ízesítjük. A kész szószba visszateszem a paprikákat és negyed óra alatt összeforralom, hogy kicsit átvegye a paprika is a paradicsomos ízt.
- Meleg rántást hideg vízzel
- Hideg rántást meleg vízzel
kell felengedni. Ekkor valószínűleg nem fog megfőlni idő előtt és jól ki lehet keverni. A meleg rántást mindég vegyük le a tűzről, mielőtt hozzáadnánk a vizet és mindenképpen hagyjuk pihenni 1/2--1 percig. Így egész biztosan nem lesz csomós a felöntött rántás.
Mi is így készítjük, én mindig elősütöm a megtöltött paprikát, így sokkal finomabb. Most meg is enném!
VálaszTörlésKevesen készítik ilyen módon. Azt hogy csinálod, hogy megsütöd a paprikát?
VálaszTörlés