2010. augusztus 25., szerda

Petrezselymes uborkaleves sajtosgaluskával



Olvastam néhány uborkaleves receptet, de bevallom egyiknél sem éreztem, hogy meg kellene főznöm. Szeretem én is az uborkát, de valahogy nem vonzott a hideg leves. Keresgéltem a papírjaim között , és találtam egy Stahl J. receptet. Ez viszont megtetszett. Hidegen és melegen is fogyasztható. Nekünk langyosan is ízlett, mert kint még meleg volt.

  • 10 dkg friss petr.zöld

  • kb 30 dkg kígyóuborka

  • 2 ger. fokhagyma

  • 1 ek vaj

  • 7 dl alaplésó

  • bors

  • 1 ek liszt

  • 2 dl tejszín
Ezek a recept hozzávalói, de szerintem egyáltalán nem kell ehhez ragaszkodni. Mindenki a saját ízlésének megfelelő arányban teheti bele az alapanyagokat. Persze akkor nem lesz ugyan ilyen, de biztosan nagyon finom lesz. Egy recept remek kiindulási alap lehet, egy kis fantázia mellett.
 
Mérleget én sem használtam. A receptet is átalakítottam, de cseppet sem bántam meg. 

  • Egy hatalmas csokor petrezselyemzöldet tépkedtem a turmixba és két nagy uborkát vagdostam föl.

  • Egy fej lilahagymát is tettem bele és a két ger fokhagymát is.

  • Öntöttem bele kb. fél dl vizet, hogy a turmix működni tudjon.

  • A vajat egy lábasban megolvasztottam és egy újabb ger. fokhagymát tettem rá reszelve.

  • Ezután beleöntöttem a turmix tartalmát és rövid idő alatt összepároltam.

  • Ráöntöttem a zöldségalaplevet / nekem ez volt /, megsóztam és fölforraltam.

  • Ezután került bele a sajtosgaluska, a bors.

  • Pár perces főzés után behabartam a tejszínnel. Újraforralás és készen is van.
Stahl J. petrezselymes pirított zsemlekockákat ajánl hozzá, de nekem gyorsabb volt ezt megcsinálni. Úgy készült, mint a vajasgaluska, de tettem a masszába reszeltsajtot is.

Amilyen egyszerű, olyan finom.

2 megjegyzés:

  1. Ez jól hangzik, úgyis csak főleg folyékony dolgokat tudok most enni.
    Holnap ki is próbálom.

    VálaszTörlés
  2. Szia! Egészségedre!
    Az uborkát meg is lehet hámozni, ha úgy jobban ízlik.

    VálaszTörlés