Recptem volt már tíz évvel ezelőttről is, de szereztem hozzá még többet. Újságból, TV-ből, net-ről. Nagyon hasonlóak, mert, mint kiderült, ez sem kőbe vésett recept alapján készül.
Azután eszembe jutott a nagy könyv. Találtam abban is és amellett döntöttem. A mandula, mint hozzávaló, valahol emlékeimben élt.
Itt vannak a gyönyörű hozzávalók a turmix edényében. A mennyiségek tetszőlegesek, mert nem biztos, hogy minden zöldséget egyformán szeretünk.
Recept a Szakácsok könyvéből:
- 1 nagy szelet fehérkenyér a héja nélkül
- 1 zöld paprika kimagozva / nekem piros volt, mert finomabb /
- 1 kis hagyma összevágva
- 2 ger. fokhagyma
- 1/2 uborka meghámozva, kimagozva / én nem hámoztam meg /
- 3 nagy érett paradicsom kimagozva, meghámozva
- 6 egész mandula blansírozva
- só
- 1 csipet őrölt rómaikömény
- frissen őrölt bors
- 5 dl víz
- 1 ek. aprított petr.zöld
- 1 dl olívaolaj
Kóstoljunk és fűszerezzünk.
Az olajat kihagyhatjuk és csak tálalásnál öntsünk a tányérokba. A kihűlt levesbe bele dermed az olaj.
Ezek is tetszőlegesen választhatók ill. el is hagyhatók.
A leves sűrű lesz, de lehet higítani.
Tálalás előtt hűtsük be, vagy ha nincs időnk, mint nekem, akkor néhány jégkockával jól forgassuk össze a turmixban, és már is tálalható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.