2011. október 2., vasárnap

HELP!!!! A csúf pavlovaElrettentő példának ide kell tennem, mert magamat is el kell rettentenem. Ilyen csúfság rég nem esett meg velem. Természetesen a képen sem javítottam semmit.
Írtam már, hogy a sütemény recepteket nem tőlem kell kérni, mert receptem ugyan van  - valamiből nekem is kell készülni  -  de gyakran nem tartom be, ezért ritkán sikerül fotogénre. Az ízekkel nincs baj, mert nem a kukában végzik, de vendégeknek nem tenném ki az asztalra.
Most is ez lett volna az eredeti szándékom, de a vége az lett, hogy suttyomban szépen megettük, mielőtt bárki megláthatta volna.

Becsület szóra mondom, hogy most mindent betartottam, ami írva van, ráadásul olyan oldalakról néztem meg, hogyan kell csinálni, akikben megbízom.
Gyönyörű és szerintem elég kemény habot csináltam, tepsire kentem kb. 5 cm magasra. Nagyon szép volt, még kicsit márványos is lett, mert a hab alja nem keveredett el teljesen a kakaóval.

Az én sütőm magasabb hőfokon működik, mióta kicserélték a fűtőszálat, ezért ezen én változtattam, de ez nem lehetett baj.
Az első 2O percben tökéletes volt még minden, gyönyörű magas volt a hab. Ezután kicsit lejjebb vettem a hőmérsékletet, mert éreztem az illatát, gondoltam, nehogy megégjen. További 15 percig sütöttem, de már kicsit égett kakaó illat volt, ezért megnéztem.
Na, ekkor láttam a képen levő állapotban a pavlovámat.
Az íze finom, de ezen kívűl, borzalmas. Hét tojásfehérjém volt, jó adag lett volna belőle. Még jó, hogy nem a krémmel kezdtem.

Nem adom föl, de néhány jó tanács rám férne. Légyszíves segítsetek, mi lehetett a baj?

7 megjegyzés:

 1. Az íze a lényeg!!(na de azért engem is bosszantana)Én kb. 130 fokon szárítom légkeverésnél 15-20 percig, majd 100 fokra mérsékelem, és így szép lassan szárad a hab. Belinkelem, hátha tudok vele sgíteni.:)

  http://gizi-receptjei.blogspot.com/search/label/Pavlova

  VálaszTörlés
 2. Hű, hát ez sajnos megégett.Itt az én receptem , én mindig így készítem.
  http://sutisnene.blogspot.com/2009/01/pavlova-kisasszony.html
  csokis változata:
  http://sutisnene.blogspot.com/2009/06/csokolades-pavlova-es-nana-hogy-eperrel.htmla
  A titka az alacsony hőfok, miután elő lett melegítve a sütő, és csak száradnia kell, nem sülnie. még egy tipp, mikor leállítod a hőfokot tegyél egy fakanalat a sütőajtóba, hogy kissé nyitva maradjon, így biztosan jó lesz, és nem fog megbarnulni. nálam ez a módszer bevált.

  VálaszTörlés
 3. Ez szerintem is megégett. A kakaós Pavlovát én ugyan magasabb hőfokon sütöm, de soha sem lett még ilyen. Én így szoktam és mindig olyan lesz.
  http://tucsokbogar.blogspot.com/2011/06/csokolades-pavlova-cseresznyevel.html

  VálaszTörlés
 4. Hmm, szerintem is a hőfokkal volt valami... milyen sütőd van? Légkeverésesnél néha kell trükközni. Én ugyan sima habot készítettem, amit 10 percig sütöttem első körben és utána vettem le a hőfokot, de a kakaós sztem hamarabb ég... itt meg tudod nézni. http://habtejszin.blogspot.com/2011/09/mini-afonyas-pavlova.html

  VálaszTörlés
 5. Magas lehetett a hőfok és nem tudott felemelkedni...:(
  De ne keseredjél el! Legközelebb biztosan tökéletes lesz!:)

  VálaszTörlés
 6. Köszönöm szépen!
  Nekem is gyanús volt a hőmérséklet, de még így is alacsonyabban kezdtem, mint a receptekben van, éppen a fűtőszálam miatt.
  Tudom, minden sütő más, na, de ennyire elrontani...?
  A Gugli miért nem adta ki a Ti receptjeiteket?

  VálaszTörlés
 7. Nem kell szégyenkezni,nagyon finom volt.Itt a belbecs jobb volt mint a külcsin-Biztos vagyok benne,hogy a szerzo addig fog ezen dolgozni amig legalábbis megközeliti majd a tökélkeltest.Mi, a család nagyon élvezzök a könhai tevékenység végtermékeit,meg is látszik a súlyunkon.Lejegezte a kiskukta 2011.10.12-én

  VálaszTörlés