Mostanság megint nem kell a hús. Na, ez így azért nem igaz, de nagyon válogatós vagyok. Nem kell a felvágott, nem kell a sonkaféle sem. Szívesen eszem viszont a hentesünk töpörtyűkrémjét / ha nekem nincs kedvem vagy időm készíteni / vagy a saját konyhámból kikerült májkrémet, padlizsánkrémet vagy zsíroskenyeret. A hentesünktől szalonnát, kolbászt.
Vacsorára zöldség pakorát / na jó, nem az igazit / készítettem, káposztás zöldségsalátát vagy zöldséglepényt például azzal a sajtos szósszal, amivel ezt a zöldségfasírtot is ettük.
Kicsit fárasztó a délutáni néhány óra alatt megfőzni a másnapi ebédet és az aznapi vacsorát, de annyira finomak ezek az ételek és olyan jól esik ilyen friss zöldségeket enni. Ráadásul még lelkiismeret furdalást sem kell éreznem.
- fél kg mirelit vegyes zöldség megfőzve
- 1 tojás és plusz egy fehérje / a sárgája kellet a kalács kenéséhez /
- 1/2 fej hagyma nagyon finomra vágva
- 5 dkg kuszkusz meleg vízben megduzzasztva
- annyi zsemlemorzsa, hogy formázható legyen a massza
- só, bors, borsikafű
A szószhoz összekevertem
- márványsajtot
- sűrű joghurtot
- sűrű tejfölt
- frissen őrölt borsot
- vágott petr.zöldet
A friss zöldségeket sem sózzuk / paprika, paradicsom, uborka stb. /
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.