Ez az első étel, amit a saját termésű csicsókából készítettem.
Két éve elültettem két gumót, de tavaly télen nem néztem meg milyen, mert elég satnyának találtam a növényeket. Adtam neki még egy esélyt. Az idén kiderült, hogy jól tettem.
Viszonylag sok termés lett belőle, némelyik hatalmas gumó és nem is túl rücskös, de persze így is van veszteség a tisztításnál. Igaz, ha jól meg van sikálva, nem is kell meghámozni.
A csicsóka nyersen is nagyon finom, harsogóan ropogós, ezért salátákba is jól illik.
- Vettem a hentesünknél finom húsos szalonnát, felkockáztam és egy kicsit elősütöttem.
- szálasra vágott lilahagymát tettem hozzá, jó bőven
- kaliforniaipaprika csíkokat és a
- feldarabolt csicsókát is hozzáadtam és az egészet rövid ideig összesütöttem
- só,frissen őrölt bors,borsikafű
Egy tűzálló tálba öntöttem a ragut és bőven megszórtam reszeltsajttal. A sütőben addig sütöttem, amíg a sajt kissé megpirult.
Egy pohár száraz fehérborral tökéletes vacsora volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.