2012. január 22., vasárnap
Vasárnapi ebéd
Sült oldalas hagyományos módon, kevés vízzel meg kacsazsírral sütve.
Chorizó fűszerkeverékkel szórtam meg és sült fokhagymapépet kentem a tetejére.
A krumplit nagyobb kockákra vágtam és forrástól számítva kb. öt percig főztem, leszűrtem és kurkumával meg csiliporral szórtam be. Sóztam és kacsazsírral elkeverve a sütőben ropogósra sütöttem.
Kacsazsíron hagymát pároltam húsos baconnal együtt.
A kelbimbókat blansíroztam, ezután a szalonnás hagymára öntöttem és összepároltam, azután kicsit átpirítottam. Só és bors került rá.
A répaszeleteket szintén kissé előfőztem, azután kacsazsírral elkevertem, za'atar fűszerkeveréket tettem rá, pici mézet, sót és borsot.
Ezután átpároltam és kicsit lesütöttem.
Ez a za'atar keverék most lenmagos-szezámmagos volt, nem a zöld fajta.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szívesen ebédeltem volna veletek most is:)) nagyszerű menüt főztél!
VálaszTörlésFinom ez az összeállítás, kiváló a fűszerezése.
VálaszTörlésNagyon jól néz ki az ebédetek! Gondolom, ízre is nagyon finom volt:)
VálaszTörlésNagyon fincsi lehetett:)
VálaszTörlésAz ilyen ételekkel vagyok úgy, hogy néha a hús nem is kell, de az íze , az igen.
VálaszTörlésÉs nem is hízlal:)
VálaszTörlés