2012. október 14., vasárnap
Fűszeres csirkeszárnyak párolt hagymával
A csirkeszárnyakról nem lehet leszedni a bőrt, pedig az nem egészséges. Ellenben nagyon finom!
Ropogósra sütve, fűszeresen, ragacsosan.
Ellensúlyozhatjuk, ha zöldség körettel tálaljuk és nem krumplival esszük.
Most én a hagymából csináltam köretet, mert mi nagyon szeretjük az ilyen pirított-párolt hagymát.
Sok-sok hagymát megtisztítottam és vastagabb félkarikányi szeletekre vágtam.
Olívaolaj és vaj keverékén megsütöttem egy olyan edényben, amit a sütőbe is be tudok tenni.
Fűszereztem borsikafűvel, kakukkfűvel, borssal.
Megszórtam reszelt sajttal, erre pedig vastagabb szelet paradicsomokat tettem.
Az egész tetejére mozzarella sajtot raktam és így ment a sütőbe, amíg szépen meg nem pirult és jól össze nem sült az egész.
Tálaláskor friss petrezselyemzölddel szórtam meg.
A pirítós nem is kellett hozzá, de nagyobb étvágyúaknál finom kiegészítő lehet.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Imádom a sütőben sült ételeidet. Étvágygerjesztőek!!!
VálaszTörlésTényleg finomak és egyszerűen elkészíthetők.Az utóbbi években szoktam rá én is.
VálaszTörlés