2013. március 24., vasárnap

Füstölt csülök sörrel locsolvaSütöttem már csülköt máskor is, de füstöltet még nem. Nem tudom, miért, de most egy olyan szépet láttam , hogy meg kellett vennem.
Igaz, közeledik a húsvét, de mi szertejük a sonkát, nem gond ha egész héten azt esszük. Nálunk nincs olyan, hogy mit kezdjek a maradékkal? Ezért aztán a csülök velünk jött!

Megfőztem most is, mert így sokkal könnyebb jól megsütni.
Amíg a szombati ebéd készült, addig volt ideje főlni és másnap alig volt vele gondom.

A praktikusság jegyében szombaton készítettem el a párolt savanyúkáposztát, amihez cukrot pirítottam, köményt szórtam rá  és egy kevés alaplével öntöttem fel / főlt mellette a leves /
Ha áll egy napot, jobban összeérnek az ízei.

Hagymás krumplit készítettem hozzá, de kevés zsiradékon / kacsazsír / , mert úgy gondoltam, finomabb lesz, ha másnap majd ráöntöm a sült csülök sörös szaftját. Ez pontosan így is történt!

A megfőzött csülökből kivettük a csontot, kettévágtam, megborsoztam és hagymakarikákkal bélelt, kacsazsírral kikent tepsiben néhány almagerezd társaságában megsütöttem. Erős hőfokon, hiszen a hús már teljesen puha volt.
Egy 3 dl-es sör elég volt, ezt is három részletben öntöttem alá illetve  rá a húsra.

Sajnos ennek a csülöknek nem lett a bőre mindenhol ropogós, de én ezt a füstölésnek tudom be. Ez néhol nemcsak rágós volt, de keményebb is.
A hús viszont nagyon finom!


1 megjegyzés: