Szerencsés estben van friss kolbász a hentesnél vagy van a fagyasztóban, de akkor előre kell gondolkodni.
A mikróban való olvasztásnál előfordulhat, hogy megfől a kolbász, ezért ezt óvatosan kell csinálni.
Részben a kényszer szülte ezt is, de a végeredmény megér egy bejegyzést.
A kolbász nem volt túl fűszeres, nem volt benne kömény sem és fokhagyma sem, hús viszont annál több.
- a kolbászokat / 2 db / kiszedtem a bőrükből és kicsi gombócokat formálva belőle folyamatosan a felmelegített olajba raktam, egyszerre mindet
- alaposan átkevertem és át is sütöttem anélkül, hogy megpirultak volna
- kiszedtem mindet és a visszamaradt zsiradékon összevágott hagymát / 1 közepes fej / pároltam egy kevés fokhagymával / 2 gerezd /
- beletettem az összevágott sonkát / kb. 15 dkg / , átpirítottam és
- hozzáadtam a felvagdosott kelkáposztát és anélkül, hogy megfőlt volna, roppanósra pároltam
- 1 dl fehérbort öntöttem rá és kiforraltam
- beleöntöttem egy doboznyi konzerv darabolt paradicsomot és kb. öt percig erősebb hőfokon főztem
- só, bors és 1 mk. provanszi fűszerkeverék
- kb. 1/2 dl főzőtejszínt öntöttem hozzá, ettől besűrűsödik, - és tompítja egy kicsit a paradicsom erősségét, - ezért ha kevés a leve / mint most nálam / , akkor ezt lehet vízzel vagy alaplével / nálam főlt közben a leves / pótolni
A férjem amúgy is azt mondta, hogy kicsit hasonlított az íze a töltöttkáposztára. :(
Mi ugyan nem tettünk rá, de szerintem meg lehetett volna szórni reszelt sajttal is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.