Másodszor készítettem sült epret, mert sajnos az eper nem volt olyan édes, hogy ne bírta volna ki ezt az átváltoztatást.
Magyar eper az biztos, de amikor még sütött a nap, akkor nagyon drága volt, az utóbbi két hétben viszont nincs napsütés, és bizony a szabadföldi epernek sok kellene belőle.
A mascarponés- tejszínes krém nagyon finom a balzsamecetes sült eperrel.
Nem kellett recept hozzá, hogy elkészítsem, mert emlékeimből előjött, hogyan csináljam?
Tegnap pedig a tv-ben láttam, ahogy Gordon Ramsay elkészítette a sült epret. Hát, pont úgy, mint én! Majdnem.
Na jó, nem vagyok ennyire elbizakodott, nem tőlem tanulta. ;) Lehetett erről olvasni már évekkel ezelőtt is, csak nálunk nem volt szokás, az epret megfőzni, kivéve, ha lekvár készült belőle.
- 4 ek barnacukrot
- 2 ek házi vaníliáscukrot karamellizáltam
- 70 dkg megmosott, kettévágott epret tettem bele és elkezdtem főzni, de kevés levet engedett, ezért
- 3 ek balzsamecetet öntöttem bele meg adtam hozzá
- kb. 2 dkg vajat
- 1 zöldcitrom reszelt héját
- 1 kávéskanál étkezési keményítővel besűrítettem
- 2 dl tejszínből habot készítettem egy kevés cukorral és összekevertem
- 20 dkg mascarpone sajttal / magyar volt, de nem ugyanaz a minőség /
- házi készítésű teljeskiőrlésű lisztből készült kekszek törtem darabokra és így készítettem rétegeket a pohárba
Nagyon ötletes a sült eper, nagyon finom lehet:)) Jól néznek ki azok a poharak és egy kis epres változatosság!:-))
VálaszTörlésIgazából nem tud megsülni, mert sok benne a víz, de az íze finom!
VálaszTörlés