Hát, igen! Most valóban nem a hús az első.
Írtam már, hogy nyáron nagy kedvence a családnak az ehhez hasonló zöldséges raguk minden változata.
A gömbcukkini új ismeretség és kedvencem lett, de sajnos eddig csak a Lidl-ben tudtam venni, ráadásul most már drágább, mint eddig volt és drágább, mint a hagyományos.
Még mindég úgy látom, hogy tömörebb a húsa, nem fől szét olyan könnyen, mint a másik, igaz vigyázok is rá főzés közben.
Laktató, egytálételnek is beillő ragu lett belőle és annyira egyszerű elkészíteni, hogy az már nem is recept.
- olívaolaj és vaj keverékén nagyobb kockákra vágott hagymát / lila és fehér vegyesen / fonnyasztottam
- fokhagymát is tettem hozzá, mert a cukkini szereti
- hozzáadtam az összevágott cukkinit és tovább főztem erős tűzön, hogy ne tudjon sok levet kiengedni magából és inkább süljön
- só, bors, toscan- és provanszi fűszerkeverék
- kb. 1/2 dl fehérbor
- 1 dob. nagy szemű konzerv fehérbab
- 1 dob kockázott paradicsom konzerv
A hagyma ágyon sült libahús csak kiegészítő volt. Tulajdonképpen én nem is rajongok a libáért, mert amikor leesik a hús a csontról, akkor is szálakban jön le.
Mondjuk egy ropogós friss kenyér és egy pohár fehérbor tökéletesen elég lett volna hozzá!
De szép színes:) És libahóssal, ej, évek óta nem ettem libahóst, amióta a szüleim nem tartanak libákat:)
VálaszTörlésHát, gyerek koromban én is olyat ettem, ami az udvaron szaladgált, de azóta csak ritkán veszek.
VálaszTörlés